Pirmizrāde Daugavpils teātrī: asaras un smiekli, sociālie tīkli un lamuvārdi kā saziņas līdzeklis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

„Mēs turpinām iesākto un kārtējo reizi pārsteigsim skatītājus”, Daugavpils teātra pirmizrādei veltītās preses konferences sākumā paziņoja galvenais režisors Oļegs Šapošņikovs. Viņaprāt, jauniestudējums nelīdzinās nevienai no iepriekšējām teātra izrādēm.

Šīs nedēļas beigās skatītāji varēs apmeklēt jauniestudējumu pēc baltkrievu dramaturga Andreja Ivanova lugas „Tas viss ir viņa” motīviem. Luga ir domāta pusaudžiem un viņu vecākiem. Iespējams, kāds būs sašutis vai tieši otrādi – priecīgs par to, ka izrādē tiek izmantota nenormatīvā leksika.
O.Šapošņikovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka, neskatoties uz augstākminēto, lamuvārdi neesot tas, ar ko plāno pārsteigt skatītājus. Pirmizrāde publiku varētu piesaistīt ar labu dramaturģiju, interesantu sižetu, aktieru spēli. „Tas ir viens no jauniestudējumiem, kuru skaties, aizraujot elpu. Skatītāji varēs gan smieties, gan raudāt, sekojot līdzi situācijai, kura varētu notikt jebkurā dzīvokļa virtuvē, jebkurā ģimenē, kurā aug bērni”, uzskata režisors.

Izrādē uzmanība tiek pievērsta tam, ka cilvēki bieži vien neprot vai nevēlas saprast viens otru.

Pēc vīra nāves māte meklē atbalstu pie dēla, taču nespēj atrast kopīgo valodu un redz tikai viņa trūkumus. Zaudējot cerību uzlabot attiecības ar vienīgo bērnu, viņa izveido profilu sociālajos tīklos, uzdodas par jaunu meiteni un iepazīstas ar savu dēlu. Viss beidzas ne tā, kā viņa gribētu...
Jauniestudējuma režisors Georgijs Surkvs apgalvo, ka lamuvārdi netiek izmantoti, lai šokētu skatītājus, nav noslēpums, ka pusaudži draugu lokā bieži vien izmanto lamuvārdus. Tādējādi tie kļūst par leksikona daļu, aizpilda emocionālo tukšumu, kuru bieži vien grūti izteikt vārdos.

„Viena no teātra misijām ir dzīves atspoguļošana. Kaut arī noslēpumu, kuri vēl nav atklāti uz skatuves, palicis ļoti maz. Taču atklāt patiesību, par kuru dažreiz cilvēki negrib dzirdēt, arī ir misija”, paskaidroja O.Šapošņikovs.

Pirmizrādes notiks 28.februārī, 1.martā. Vēlāk izrāde būs skatāma 8.aprīlī.


Написать комментарий