Daugavpilī četri veikali „Iki” drīz mainīs izkārtnes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, šā gada sākumā Latvijas pārtikas tirgus piedzīvoja lielas pārmaiņas.

Mazumtirdzniecības uzņēmums SIA „Mego” ir parakstījis līgumu ar veikalu tīkla „Iki” operatoru SIA „Palink” par 100% „Palink” kapitāla daļu pirkšanu, kā rezultātā par „Palink” īpašnieku kļūst „Mego”.

Kļuva zināms, ka Konkurences padome nolēmusi atļaut darījumu, un tas nozīmē, ka SIA „Mego” Latvijas teritorijā piederēs vairāk nekā 100 veikali, jo minētā darījuma rezultātā SIA „Mego” īpašumā nonāk 51 veikals, kas līdz šim darbojies kā veikalu tīkls „Iki”.

Patlaban Daugavpilī darbojas 4 veikali „Iki”. Portāls Gorod.lv nolēma noskaidrot, vai veikala izkārtnes maiņa un jaunā vadība kādā veidā ietekmēs parastu darbinieku darbu. Tiesa, tas nebija viegli.

Veikala „Iki”, kas atrodas tirdzniecības centrā „Solo”, administrācijā atteicās sniegt komentārus, iesakot nosūtīt pieprasījumu uz SIA „Palink” biroju Rīgā. Jāsaka, pagaidām mums nav izdevies sazvanīt SIA „Palink” Sabiedrisko attiecību nodaļu.

Nodarbinātības valsts aģentūras Daugavpils filiāle nav saņēmusi informāciju par veikalu „Iki” darbinieku masveida atlaišanu, portālu Gorod.lv informēja filiāles vadītājs Jānis Vanags. Cerams, ka šie cilvēki saglabās savas darbavietas.

Pēc SIA „Palink” pārstāvju iepriekš izteiktajiem komentāriem, kuri bija publicēti valsts masu medijos, lēmums par 100% SIA "Palink" daļu pārdošanu tika pieņemts, lai optimizētu "Palink" grupas aktivitātes un koncentrētu tās tirgos, kur „Palink” darbība ir efektīvāka. Turklāt "Palink" tirgus daļa Latvijā ir mazāka par 10%.

Savukārt SIA „Mego” pārstāvji ziņoja, ka lēmums iegādāties SIA "Palink" kapitāla daļas tika pieņemts, jo SIA „Mego” vēlējās paplašināties, lai kļūtu konkurētspējīgāki Latvijas tirgū un spētu piedāvāt saviem klientiem kvalitatīvāku servisu. Uzņēmums Latvijas tirgū darbojas jau 15 gadus.


Написать комментарий