Daugavpils pilsētas skolu direktorus iepazīstina ar to, kā bērnudārzos bērni tiek sagatavoti skolai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pērn Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde uzsāka pasākumu ciklu „Skolas un pirmsskolas mācīšanas un mācīšanās prasmju pēctecības nodrošināšana”.

Nav noslēpums, ka pirmklasniekiem dažreiz nav vienkārši pielāgoties skolas dzīvei, jo skolās ir stingrāka disciplīna, bērniem jābūt uzmanīgākiem un jāievēro vairāki jauni noteikumi.

Pasākumu cikla ietvaros pilsētas skolās notika tikšanās ar pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem, kuriem bija iespēja redzēt, kā bijušie bērnudārzu audzēkņi apgūst jaunas zināšanas.

No šā gada sākumā Daugavpils pilsētas pirmsskolas iestādēs tiek rīkotas Atvērto durvju dienas, uz kurām aicina pilsētas skolu direktorus. Pateicoties šiem pasākumiem, skolu direktori redz, kā 6-7 gadus veci bērni apgūst informāciju, viņiem ir iespēja iepazīties ar pirmsskolas izglītības iestādes mācību sistēmu, nodibināt ciešāku sadarbību.

Tiek plānots, ka šādu Atvērto durvju dienu gaitā skolu direktori apmeklēs vismaz 10 pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes, tostarp tā saucamās latviešu, poļu pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī iestādes, kuras apmeklē bērni ar veselības problēmām. Katrs skolas direktors var apmeklēt dažas pirmsskolas izglītības iestādes. 


Написать комментарий