Valsts Nodarbinātības aģentūra visdrīzāk piedāvās Daugavpils skolēniem pagaidu darbavietas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts Nodarbinātības aģentūras (VNA) Daugavpils filiāles vadītājs Jānis Vanags portālam Gorod.lv paziņoja, ka šogad Valsts Nodarbinātības aģentūrā visdrīzāk tiks realizēta skolēnu darbā iekārtošanas programma vasaras periodā.

Šādus pasākumus VNA praktizēja pirms 5–6 gadiem, bet šobrīd ar pagaidu iekārtošanu darbā nodarbojas Daugavpils pašvaldības Jaunatnes departaments. Kā paziņoja Jānis Vanags, cik pagaidu darbavietas tiks izveidotas Daugavpilī, un kāds būs darba algas apmērs, būs atkarīgs no izdalītā finansējuma apmēra. Pagaidām ir tikai zināms, ka darba termiņš sastādīs vienu mēnesi.

Paredzams, ka šī projekta ietvaros visā Latvijā uz vasaras brīvlaika periodu tiks iekārtoti darbā apmēram 100 tūkst. skolēnu. VNA Daugavpils filiāles vadītājs cer, ka pilsētā pietiks darbavietu visiem skolēniem, kuri vēlēsies strādāt.

Tāpat J. Vanags atzīmēja, ka februārī VNA sāk piedāvāt dažādus pasākumus jaunatnei, jo iestādes klientu vidū ir 2 tūkst. jauniešu vecumā no 15 līdz 29 gadiem.

Saskaņā ar VNA pārstāvja paziņojumu šogad noslēdzas visi VNA projekti, kurus finansēja Eiropas Savienība: apmācība, neformālā izglītība, kvalifikācijas celšana, profesijas iegūšana, sabiedriskie darbi, pasākumi noteiktām personām. Daļa pasākumu, kuri tika finansēti no pamatbudžeta, pāries uz nākamo gadu, piemēram, latviešu valoda, kurai ir pieprasījums.

Kādas programmas tiks piedāvātas nākamajā plānošanas periodā, pagaidām nav zināms. J. Vanags cer, ka ilga pārtraukuma starp programmām, kuras ir beigušās, un jaunajām programmām nebūs.

Kādus apmācības veidus piedāvās Nodarbinātības aģentūra, būs atkarīgs arī no darba devēju prognozēm, kuri iesniedz ziņas par to, cik un kādi speciālisti viņiem būs nepieciešami nākotnē.  


Написать комментарий