Daugavpils dome saskārās ar privātā kluba interešu lobēšanu un atteicās nodot lietošanā telpas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc asas diskusijas Daugavpils domes 20. februāra Finanšu komitejas sēdē tika atlikts jautājums par Sporta pārvaldes sporta bāzu un telpu nodošanu bez atlīdzības bērnu futbola klubam „Daugava” treniņu un sacensību procesa nodrošināšanai.

Sporta pārvaldes preses sekretārs Nauris Mackevičs, kurš no pērnā gada beigām ir arī DFC „Daugavpils” izpilddirektors, kurā ietilpst jau minētais bērnu futbola centrs, lūdza nodot bez atlīdzības bērnu futbola klubam lietošanā (saskaņā ar grafiku) baseinu, saunas un numurus sporta kompleksa viesnīcā, ģērbtuvi, sporta kompleksa „Celtnieks” futbola laukumu; sporta bāzes Kandavas ielā 17A saunu un konferenču zāli; saunu un numurus „Dzintariņā”; nakšņošanas vietas viesnīcā un Sporta pārvaldes trenažieru zāli, kā arī iespēju izmantot Sporta medicīnas centra pakalpojumus.

Deputātes Ritas Strodes sašutumu radīja fakts, ka Sporta pārvaldes darbinieks iesniedz apstiprināšanai šo jautājumu, kas pēc viņas domām ir tieši saistīts ar noteikta privāta kluba interešu lobēšanu.

Tautas kalpiem paskaidroja, ka pilsētā pastāv divi privāti futbola klubi, kuri savā starpā konkurē. Deputāti nonāca pie vienota viedokļa, ka privātiem klubiem jāstrādā ar vienādiem nosacījumiem, tādēļ nodot bāzes lietošanā bez atlīdzības vienam klubam un ignorēt otru – nav pareizi. Turklāt tika apšaubīta nepieciešamība nodot lietošanā bez atlīdzības caunas, baseinu un viesnīcas numurus.

Kā atzīmēja domē, pirmkārt ar sporta bāzēm jābūt nodrošinātiem pašvaldības sporta iestāžu audzēkņiem, bet pēc tam privāto klubu audzēkņi, kuri varētu savam darbam piesaistīt sponsorus. Starp citu, jaunie futbolisti, kuri nodarbojas pilsētas sporta skolā, izmanto pašvaldības sporta bāzes bez maksas.

Rezultātā jautājums tika atlikts. Mērs Jānis Lāčplēsis, komentējot šo jautājumu, atzīmēja, ka piedāvātajā lēmuma projektā nebija norādīts nepieciešamais īpašuma apjoms, bet daži objekti (viesnīcas un baseini) pēc domes priekšsēdētāja domām vispār nav visai saistīti ar bērnu centra darbu. Tādēļ šis jautājums nodots piestrādei.


Написать комментарий