Braslavas rajona varas iestāžu pārstāve pastāstīja kā izdodas piesaistīt un noturēt jaunos ārstus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portāls Gorod.lv ziņoja iepriekš, Daugavpils novada dome kopā ar Braslavas centrālo rajona slimnīcu realizē projektu, kura mērķis ir sniegt primāros medicīnas pakalpojumus Latvijas– Baltkrievijas pierobežas teritorijā.

Izmantojot gadījumu, portāls Gorod.lv nolēma uzzināt, vai Latvijas veselības aizsardzības sistēma atšķiras no Baltkrievijas veselības aizsardzības sistēmas. Tādēļ mēs vērsāmies pie Braslavas rajona deputātu padomes priekšsēdētājas Ņinas Pučinskas.

„Mūsu valstī, protams, medicīnas palīdzībai ir pieejams raksturs un pieejams garantētās medicīnas palīdzības līmenis. Uz šodienu mūsu medicīnas darbinieku uzdevums ir veicināt cilvēku dzīves ilguma pagarināšanu, uzlabot viņu veselības stāvokli. Tādēļ mūsu valstī ir saglabāta primārās medicīnas palīdzības pieejamība, feldšeru–akušieru punkti, savlaicīga slimību diagnostika, ārstēšana un augsti kvalificētas medicīnas palīdzības sniegšana. Es domāju, ka Latvijā viss ir organizēts tāpat.

Nevar teikt, ka pie mums šodien pastāv ārstu kadru deficīts. Pie mums ir savas Vitebskas un Minskas medicīnas universitātes, kuras sagatavo augstas kvalifikācijas ārstus. Savukārt mēs rajonā darām visu iespējamo, lai viņus nostiprinātu: tiek būvēti mājokļi, izdalīti atviegloti kredīti. Lauku apvidos lauksaimniecības uzņēmumi izdala dzīvojamās mājas, t.i., pats galvenais ir nodrošināt jaunos speciālistus ar mājokli, tādēļ mēs strādājam, lai radītu labus dzīves un darba apstākļus”, – komentēja Ņ. Pučinska.

Turklāt pēc Ņ. Pučinskas vārdiem ārstiem pienākas piemaksas pie darba algas, kuras stimulē medicīnas darbinieku darbu, veselības aizsardzības sfērā ir fondi, kuri stimulē kvalitatīvi pildīt savu darbu.

„Jāsaka, ka ārsta profesija ir viena no prestižākajām. Pie mums mācību iestādēs notiek profesionālā orientācija – medicīnas darbinieki nāk uz skolām un stāsta par savas profesijas nozīmību un ārstu līmeni. Tas nozīmē, ka mēs cenšamies mūsu skolēnus iepriekš sagatavot šai profesijai, izsniedzam nosūtījumu, bet pēc tam nostiprinām, radot dzīves apstākļus”, – atzīmēja Ņ. Pučinska. 


Написать комментарий