LCB piedāvā Daugavpils mākslinieces darbu izstādi „Brīnumpasakas”

foto: Reinis Fjodorovs
foto: Reinis Fjodorovs

Pirmais pavasara mēnesis Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) būs pasākumiem bagāts.

Marta sākumā savu personālizstādi „Mūžīgais skaistums” piedāvās Daugavpils 3.vidusskolas vizuālās mākslas skolotāja Daiga Vasiļjeva, bet pēc dažām dienām – Daugavpils māksliniece Ināra Petruseviča.

Mākslinieces vārds daugavpiliešiem ir labi zināms. Pēc Daugavpils mākslas skolas beigšanas viņa turpināja mācības pie mākslinieka, svētbilžu gleznotāja, vēsturnieka un restauratora Grigorija Mihejeva. 

20 gadu vecumā sāka darboties latviešu mākslinieku apvienībā „Krasts”, aktīvi piedalījās dažādās izstādēs. Ināra Petruseviča savus darbus eksponējusi vairākās Latvijas un pasaules pilsētās, tostarp Dānijas galerijā „Gl.Lejre”. Šajā valstī viņa pavadījusi trīs gadus un joprojām uztur attiecības ar vairākiem Dānijā iegūtiem draugiem.

Viņas darbi papildinājuši vairākas privātās kolekcijas. Tāpat māksliniece iekļauta Hansabankas izveidotajā labāko mūsdienu Latvijas mākslinieku katalogā.

Trešdien, 5.martā, Ināra Petruseviča piedāvās interesentiem jaunu izstādi, kas ir veltīta brīnumpasakām. Dažreiz ikdiena mums šķiet ļoti pelēka, mēs neticam brīnumiem, un gaidām to tikai Ziemassvētku priekšvakarā. Mēs esam aizmirsuši, ka pasakas palīdz noticēt brīnumam, rada svētku sajūtu. Dzīvespriecīga māksliniece vēlas dalīties šajā svētku sajūtā.

Ināras Petrusevičas radošās darbības koncepcija ir saistīta ar to, ka katra cilvēka dvēsele izpaužas vārdos un žestos, žesti ir dvēseles improvizācija, tieksme pēc harmonijas un skaistuma.

Māksliniece izmanto dažādas glezniecības tehnikas: guašu, tušu, akvareli, akrilu un eļļas krāsas. Viņas darbi ir ļoti ekspresīvi un liriski; katrā gleznā manāms dzīvesprieks, humors, skaistums un mentalitātes nokrāsa.

Izstāde LCB būs apskatāma līdz 27.martam.
 


Написать комментарий