Ramzans Kadirovs: Krievija neļaus atdot Ukrainu bandītiem

foto: ru.wikipedia.org
foto: ru.wikipedia.org

Čečenijas vadītājs paziņoja, ka aizstāvēs Krievijas intereses Krimā jebkurā statusā – kā miera uzturētājs vai karavīrs. Tāpat viņš paziņoja, ka veiks pasākumus čečenu diasporas aizsardzībai Ukrainas teritorijā.

– Mēs ļoti labi kontaktējamies ar čečenu diasporas pārstāvjiem, kuri dzīvo Ukrainā un ir šīs valsts pilsoņi, – paziņoja Kadirovs. – Mēs saņemam informāciju par to, ka pastāv draudi ne tikai viņu biznesam, bet arī īpašumiem, kuri tika nopelnīti ar godīgu darbu. Uzreiz teikšu: Mēs to neatļausim! Mēs nekad neesam pretendējuši uz svešu, bet arī savu nevienam neatdosim. Neļausim darīt pāri čečeniem, lai kur arī viņi dzīvotu: Ukrainā vai kādā citā valstī. Mēs dzīvojam tiesiskā valstī, bet Ukrainā uz šodienu ir iestājies haoss. Mēs esam izpētījuši visus faktus un, ja Ukrainas puse neatvainosies katram, kuram tā ir nodarījusi pāri, viņiem nāksies atbildēt. Ar valsts apvērsumiem un slepkavībām neko nevar atrisināt. Par to ir jātiesā!, – ziņo lifenews.ru.

Čečenijas vadītājs pauda sašutumu par specvienības „Berkuts” darbinieku vajāšanas faktiem.

– Viņi pildīja savus pienākumus un pavēles, – turpina Kadirovs. – Apstāklī, ka šodien tā ir noticis, ir vainīgs Janukovičs, kurš zaudēja kontroli. Bet tagad puišus, kuri nepieļāva lielu asinsizliešanu, piespiež krist ceļos un atvainoties teroristiem un ekstrēmistiem. Es jutu šo puišu sāpes – man kā virsniekam sariesās asaras.

Kadirovs aicināja Krimas tatārus panākt savas tiesības tikai likumīgā ceļā.

– Mēs ļoti labi sadarbojamies ar Krimu. Par mūsu fonda līdzekļiem Krimā tika uzcelta mošeja, – skaidro Čečenijas vadītājs. – Staļina valdīšanas laikā deportācija tika pakļautas daudzas PSRS tautas, bet taisnīgums jāpanāk tikai likumīgā ceļā.

Ramzans Kadirovs pauda gatavību uz diasporas pārstāvju aizstāvēšanas pasākumiem un nosauca notiekošo Ukrainā par valsts apvērsumu.
– Mēs esam gatavi izbraukt uz Krimu jebkurā statusā: gan kā miera uzturētāji, gan kā karavīri, – viņš paziņoja.

– Es ļoti nožēloju to, kas ir noticis un notiek Ukrainā. Tas ir valsts apvērsums. Rietumi, tāpat kā Sīrijā un Līvijā, Ukrainā atbalsta ekstrēmistus, kuri uzstājas pret valsti. Tas ir spiediena uz Krieviju mēģinājums. Bet Krievija ir stipra valsts, kura neatdos Ukrainu bandītiem.


Написать комментарий