Daugavpils teātris arī šogad cer uz Domes finansiālo atbalstu Daugavpils teātra dienu rīkošanai Rīgā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas galvaspilsētā jau otro reizi notiks Daugavpils teātra dienas.

Pēc teātra valdes locekļa Oļega Šapošņikova vārdiem, tiek plānots, ka tās norisināsies no 4. līdz 12.aprīlim.
Pirmā no piedāvātājām viesizrādēm būs deju izrāde „Kazanova. Henrieta. Venēcija” Latvijas Nacionālajā teātrī. Tiek plānots, ka izrādi apmeklēs vairāki augsti stāvošie viesi, piemēram, Saeimas spīkere, Rīgas mērs, ministriju pārstāvji. Daugavpils teātra dienu noslēgumā M.Čehova Rīgas Krievu teātrī interesentiem piedāvās mūziklu „Dāmu paradīze”.

Pagaidām nav zināms, vai Daugavpils pilsētas dome finansiāli atbalstīs šo Daugavpils kultūras dzīvei nozīmīgu pasākumu. O.Šapošņikovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka pieprasījums pašvaldībai esot nosūtīts, teātris cer uz deputātu atbalstu.

Atgādināsim, ka pērn Daugavpils teātra dienas Rīgā norisinājās ļoti veiksmīgi, un to rīkošanai pilsētas dome no neparedzētiem gadījumiem domātiem līdzekļiem bija iedalījusi 5 200 latus. Šie līdzekļi tika izmantoti reklāmas izdevumu segšanai. Tāpat finansiālā sponsora statuss ļāva Daugavpils pilsētas domei piedalīties preses konferencēs, uzrunāt publiku pirms iestudējumiem, aicināt uz izrādēm politiķus un savus partnerus, apmeklēt pieņemšanu Nacionālajā teātrī, vārdu sakot, popularizēt mūsu pilsētu un reģionu.

Pēc Daugavpils teātra galvenā režisora domām, šāda veida pasākums popularizēja Daugavpili un Latgali, jo izrādes bija skatāmas uz 3 galvaspilsētas skatuvēm, publikai tika piedāvāti 8 labākie iestudējumi trijās valodās.
Jāatzīmē, ka iestudējumu „Meli” latviešu valodā apmeklēja toreizēja kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende un „Spēlmaņu nakts” žūrijas pārstāvji.

„Daugavpils teātra dienas Rīgā notika pirmo reizi, tā bija savā ziņā politiskā akcija: vēlējāmies pievērst skatītāju, kritiķu un politiķu uzmanību mūsu teātrim un reģionam. Sarīkojām galvaspilsētā lielu reklāmas kampaņu, tādēļ mūsu iestudējumu laikā zāles bija pilnas”, pirms gada stāstīja O.Šapošņikovs.


Написать комментарий