Biķernieku pamatskolā organizēts savs „Olimpiskais ciemats”

foto: Biķernieku pamatskola
foto: Biķernieku pamatskola

Droši vien katrs no mums februārī divu nedēļu laikā sekoja līdzi Ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos, atbalstīja savus iemīļotos sportistus, savu valsti, vai vismaz sekoja līdzi galvenajiem notikumiem.

Izrādās, ka vieni no aktīvākiem līdzjutējiem ir Biķernieku pamatskolas skolēni, kuri savā izglītības iestādē organizēja savu „Olimpisko ciematu”.
Biķernieku pamatskolas direktors Aleksejs Mackevičs paziņoja portālam Gorod.lv, ka visu Ziemas olimpisko spēļu garumā skolēni ne tikai emocionāli sekoja līdzi notikumiem, it īpaši atbalstot Latvijas sportistus, bet arī paši piedalījās dažos tematiskajos pasākumos.

Klases audzinātāji novadīja sporta tematikai veltītu mācību stundu – tās bija gan informatīvās, gan radošās mācību stundas. Arī projektu nedēļa bija veltīta vietējiem sportistiem – tagad Biķernieku pamatskolas audzēkņi zina par Biķernieku pagastā un Daugavpils novadā dzimušajiem sportistiem, piemēram, Afanasiju Kuzminu, Oļegu Maļuhinu, Uļjanu Semjonovu un citiem.

„Vienīgais, mums neizdevās organizēt savas Ziemas olimpiskās spēles, jo nebija atbilstošu laikapstākļu”, ar nožēlu piebilda A.Mackevičs.
Ziemas olimpiskās spēles Sočos ir noslēgušās, bet Biķernieku pamatskolā sporta tematikai joprojām tiek veltīts daudz uzmanības. Tiek plānots, ka pamatskolas audzēkņus pēc atgriešanās no ārzemēm apmeklēs 2013.gada Latvijas labākā sportiste Anastasija Grigorjeva, kura dalīsies savā veiksmes stāstā, kā arī apbalvos konkursu uzvarētājus ar suvenīriem no Sočiem.


Написать комментарий