R.Eigims: Ar „legālo narkotiku” pārdošanu Daugavpilī jācīnās pašvaldības līmenī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils centrā nesen tika atvērts tā saucamo „legālo narkotiku” veikals.

Šoriez tas vienkārši mainīja atrašanās vietu, sakarā ar ko apkārt esošo dzīvojamo māju iedzīvotāji nav apmierināti, kaut arī „spaisu” pircēji uzvedas klusi un mierīgi.

Sagadīšanās pēc netālu no minētā veikala dzīvo LR Saeimas deputāts Rihards Eigims, kurš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šāda veida kaimiņniecība nevienu neapmierinātu. Tomēr Valsts policijas Latgales reģionā pārvaldē apstiprināja informāciju par „spaisu” veikala atvēršanu. Kriminālpolicijas darbinieki seko līdzi situācijai šajā „legālo narkotiku” veikalā, veic pārbaudes, konfiscē preces ekspertīžu veikšanai.

„Diemžēl mums nav likuma, kas aizliegtu šāda veikala darbību. Viss ir likumīgi. Policisti var iejaukties tikai, ja minētā veikala apmeklētāji neievēros sabiedrisko kārtību. Pēc manām domām, šādu veikalu pastāvēšana ir negatīva parādība, kas pielīdzināma spēļu zālēm.

Uzskatu, ka ar šādām lietām ir jācīnās citā līmenī. Jāatrod iespēja efektīvi cīnīties ar šo parādību, tostarp pilsētas pašvaldības līmenī”, ir pārliecināts R.Eigims.

Neskatoties uz to, ka daļa jauniešu ir pārliecināta, ka „spaisi” ir nekaitīgi, mediķi pierādījuši, ka to lietošana var novest pie nopietnām psihiskām slimībām. „Spaisa” sastāvā ir vairāki komponenti, tikai daļa no tiem nav kaitīga, bet vairākums tiek uzskatīts par narkotiska rakstura vielām.

Atgādināsim, ka janvāra nogalē Latvijas masu mediji rakstīja par gadījumu Rīgā – pusaudža nāvi pēc „legālo narkotiku” lietošanas.


Написать комментарий