Pēc Krimas parlamenta sagrābšanas Ukraina izsludina kaujas gatavību

foto: Itar -Tass
foto: Itar -Tass

Krimas parlamenta un valdības ēku ieņemšanas dēļ Ukrainas iekšlietu karaspēkā un milicijā izsludināta kaujas gatavība, paziņojis Ukrainas iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Arsēns Avakovs, ziņo LETA-UKRAINSKA PRAVDA.

"No rīta ar automātiskajiem ieročiem un ložmetējiem bruņotu nezināmu personu grupa Simferopolē sagrāba Krimas Augstākās radas ēku. Iekšējā karaspēkā un visā milicijā izsludināta kaujas gatavība," savā mājaslapā sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis pagaidu ministrs.

"Lai nepieļautu asinsizliešanu civiliedzīvotāju vidū, kvartāls, kurā atrodas Krimas Augstākā rada, ielenkts," norādīja Avakovs. "Ir sperti vēl vairāki reakcijas soļi, lai nepieļautu, ka situācija pilsētas centrā pāraug bruņotās sadursmēs."

"Maršē provokatori," norādīja pagaidu ministrs. "Ir laiks vēsām galvām, veselīgo spēku konsolidācijai un precīzai darbībai."

Jāatgādina, ka bruņoti cilvēki ceturtdienas rītā Simferopolē ieņēmuši Krimas parlamenta un valdības ēkas.

Virs abām ēkām tagad plīvo Krievijas karogi, vēsta ziņu aģentūra "Interfax Ukraina".

Sākotnēji tika ziņots, ka uzbrucēji bija tērpušies uniformās bez atpazīšanās zīmēm, tomēr tagad Ukrainas mediji vēsta, ka uzbrucēji bijuši aizsargkrāsas formās ar Krievijas ģerboņiem.

Trešdien pie parlamenta ēkas Simferopolē jau notika sadursmes divu mītiņu dalībnieku starpā. Vienā bija pulcējušies prokrieviski noskaņoti demonstranti, bet otrā - separātisma pretinieki, pamatā Krimas tatāri, kas iestājās par Ukrainas vienotību.

Kā ziņo Krimas reģionālā Veselības ministrija, trešdienas sadursmēs ievainoti 30 cilvēki, seši nonākuši slimnīcās.
 


Написать комментарий