AES „Fukusima 1” notika kļūme ūdens attīrīšanas no radiācijas sistēmā

foto: cryptome.org
foto: cryptome.org

Viena no AES „Fukusima 1”, kura 2011. gadā cieta no zemestrīcēm un cunami, ūdens attīrīšanas iekārtām no radioaktīvajiem elementiem pārstāja strādāt.

AES TEPCO operatori mēģina noskaidrot iemeslu. Turklāt TEPCO speciālisti šī gada pavasarī plāno sākt mākslīgā mūžīgā sasaluma slāņa testēšanu, kurš tiks ieklāts zem AES radioaktīvo ūdeņu noplūdes novēršanai.

Turklāt kompānija TEPCO paziņoja, ka pēc avārijas signalizācijas adaptera nostrādāšanas, attīrīšanas sistēma, kura darbojas automātiskā testēšanas režīmā, atslēdzās. Galvenā likvidatoru problēma ir uzkrātā ūdens attīrīšana.

Kā atzīmē vietējie MIL, ka 2013. gadā un 2014. gada pirmajos mēnešos tā jau ir sestā reize, kad atslēdzas automātiskā sistēma. Burtiski pēc mēneša stacijas ūdens attīrīšanas mehānismam jāstrādā plānotā režīmā. Tomēr speciālisti par to šaubās, jo viņi nav pārliecināti, ka darba traucējumus varēs tik ātri likvidēt, – ziņo glob-news.ru.

Par ūdens attīrīšanas problēmas nopietnību liecina fakts, ka burtiski pēdējo mēnešu laikā operatori vienlaikus testēja vairākas analoģiskas sistēmas, tomēr neviena no tām tā arī nesāka strādāt bez kļūmēm.

Atgādināsim, ka AES „Fukusima 1” avārija ir zemestrīces rezultāts, kura notika 2011. gada martā Japānas ziemeļaustrumu daļā. 9 ballu pazemes grūdienu rezultātā Japānas piekrasti sasniedza cunami, kurš appludināja četrus stacijas reaktorus un traucēja atdzesēšanas sistēmu darbu, kas izprovocēja ūdeņraža eksploziju un izkausēja kodoltīģeļus. Šī avārija kļuva par lielāko pēc Černobiļas katastrofas.


Написать комментарий