R.Strode: Nedevu muļķīgus solījumus, ja kāds siltumenerģijas tarifu var samazināt par 50%, lūdzu, nav nekādu problēmu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Apkures maksa var tikt samazināta, pateicoties dzīvojamo māju renovācijai, kā arī turpinot siltumstaciju modernizāciju (pārejot uz alternatīviem apkures veidiem) un maģistrālo tīklu rekonstrukciju, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils pilsētas domes deputāte Rita Strode.

Tāpat viņa paziņoja, ka neesot devusi muļķīgus solījumus un neplāno uzņemties citu vainu, tādēļ neplāno neko skaidrot cilvēkiem, kuri 27.februārī piedalīsies protesta akcijā pret siltumenerģijas tarifu.

„Pilsētnieki var ietaupīt tikai gadījumā, ja notiks daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltināšana un renovācija, kā arī PAS „Daugavpils siltumtīkli” modernizācija. Māju siltināšana palīdz ietaupīt, taču tas nav vienkāršs un ātrs process. Cilvēki ir dažādi, tādēļ viņiem ir grūti vienoties par māju siltināšanu. Pilsētnieku ienākumi nav lieli, un viņiem ir grūti izšķirties par mājas siltināšanu, pat ņemot vērā pašvaldības līdzfinansējumu. Vienotā viedokļa par renovācijas nepieciešamību trūkums ir problēma, ar kuru jācīnās arī deputātiem un SIA „DzKSU” darbiniekiem. Šajā ziņā man ilūziju nav – tas ir grūts darbs, kura rezultāti varētu būt redzami 10 gadu laikā. Arī siltumtīklu infrastruktūras modernizācijas projekta realizācija prasa laiku”, pastāstīja R.Strode.

Atbildot uz jautājumu, vai siltuma maksa varētu tikt paaugstināta, nevis samazināta, R.Strode atzīmēja, ka elektroenerģijas cena aug, dabasgāzes cena esot nestabila, visu laiku mainās un netiks samazināta par 50%.

„Var apvainot viens otru un daudz ko solīt. Siltumenerģijas tarifa samazināšana ir sarežģīts darbs, kas prasa laiku, bet daudzi negrib par to dzirdēt. Ja kāds var citādāk – bez problēmām. Jāatzīmē, ka ārzemēs komunālie pakalpojumi ir vēl augstāki, taču tur arī algas ir daudz lielākas, tādēļ cilvēki var apmaksāt rēķinus un normāli dzīvot. Daugavpilī situācija ir tāda, kāda tā ir”, atzīmēja deputāte.


Написать комментарий