Venecuēlā turpinās nemieri; pieprasa Maduro atkāpšanos

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Venecuēlā turpinās protesti, kuru laikā sadursmēs ar drošības spēkiem bojā gājuši 14 cilvēki, bet arestēti 712. Tiek pieprasīta prezidenta Nikolasa Maduro (Nicolas Maduro) atkāpšanās un viņa oponenti atsakās sēsties pie sarunu galda.

Šādas masu protesta akcijas un vardarbība Dienvidamerikas valstī pēdējoreiz piedzīvota 2002.gadā, kad nemieri noslēdzās ar neveiksmīgu mēģinājumu no amata gāzt toreizējo prezidentu Ugo Čavesu.

Šoreiz protestētāji vēršas pret Nikolasu Maduro, kurš prezidenta amatā tika ievēlēts 2013.gadā pēc Čavesa nāves. Iedzīvotāji uzskata, ka Maduro nav panācis zemāku inflāciju, novērsis pirmās nepieciešamības preču deficītu, mazinājis augsto noziedzības līmeni valstī, bet turpina izrēķināties ar politiskajiem pretiniekiem, raksta Digg.

Lai mazinātu saspīlējumu valstī, Maduro piedāvājis rīkot sarunas ar protestētāju pārstāvjiem, taču tās boikotējis viņa oponents prezidenta vēlēšanās un valsts otrā lielākā štata gubernators Enrike Kapriless Radonskis (Henrique Capriles Radonski).

Pēdējais arī mudinājis iedzīvotājus turpināt miermīlīgas protesta akcijas.

Uzsverot situācijas nopietnību, 26.februārī pārtraukt vardarbību Venecuēlā aicinājis Apvienoto Nāciju Organizācijas ģenerālsekretārs Bans Kimūns un Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks, ziņo Reuters.


Написать комментарий