Krievija garantēs Janukovičam drošību

foto: ru.tsn.ua
foto: ru.tsn.ua

Līdzšinējam Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam tiks garantēta drošība Krievijas teritorijā, atsaucoties uz informācijas avotu Krievijas varas struktūrās, ziņo LETA-ITAR-TASS.

"Sakarā ar to, ka prezidents Janukovičs ir vērsies pie Krievijas Federācijas varasiestādēm ar lūgumu garantēt viņam personīgo drošību, paziņoju, ka šis lūgums Krievijas Federācijas teritorijā tiks apmierināts," sacīja avots.

Piektdien izplatītā paziņojumā Janukovičs uzstājis, ka joprojām sevi uzskata par Ukrainas likumīgo prezidentu, un pavēstījis, ka vērsies pie Krievijas ar lūgumu garantēt viņam personīgo drošību.

"Es, Viktors Fjodorovičs Janukovičs vēršos pie Ukrainas tautas," teikts paziņojumā, kuru saņēmusi ziņu aģentūra ITAR-TASS. "Joprojām uzskatu sevi par Ukrainas valsts likumīgo galvu, kas ir izraudzīts uz Ukrainas pilsoņu gribas brīvas izpausmes pamata. Es nevaru būt vienaldzīgs pret traģiskajiem notikumiem manā dzimtenē. Uzskatu, ka cienījamo Rietumu pārstāvju klātbūtnē 2014.gada 21.februārī manis un Ukrainas opozīcijas līderu parakstītā vienošanās par Ukrainas krīzes noregulējumu netiek pildīta. Daudzu mūsu valsts pilsētu ielās plosās ekstrēmisti. Pret mani un maniem biedriem izskan fiziskas izrēķināšanās draudi."

"Esmu spiests lūgt Krievijas Federācijas varasiestādes nodrošināt manu personisko drošību pret ekstrēmistu darbībām," turpina Janukovičs.

"Diemžēl visam, kas šobrīd notiek Ukrainas Augstākajā radā, nav leģitīma rakstura. Lēmumi, kuri tiek pieņemti, klāt neesot daudziem Reģionu partijas un citu frakciju locekļiem, kas baidās par savu drošību, bet pret dažiem bija vērsta fiziska vardarbība un viņi biji spiesti pamest Ukrainas teritoriju, nav likumīgi."

"Šajā situācijā oficiāli paziņoju par savu apņēmību līdz galam cīnīties par to, lai tiktu izpildītas svarīgās kompromisa vienošanās par Ukrainas izkļūšanu no dziļās politiskās krīzes. Aicinu nekavējoties nostādīt mūsu valstī situāciju atpakaļ konstitucionālajā laukā."

"Tagad kļūst skaidrs, ka tauta Ukrainas dienvidaustrumos un Krimā nepieņem valstī anarhiju un faktisko visu robežu pārkāpšanu, kad pūlis laukumā izraugās ministriju vadītājus. Es kā likumīgais prezidents neļāvu Ukrainas bruņotajiem spēkiem iejaukties iekšpolitiskajos notikumos. To es pavēlu arī tagad. Gadījumā, ja kāds sāks dot šādas pavēles bruņotajiem spēkiem un drošības struktūrām, tad šādas pavēles būs nelikumīgas un noziedzīgas," paziņojumā uzsvēris Janukovičs.


Написать комментарий