Krimas parlamenta prezidijs aicina rīkot referendumu par reģiona statusu

foto: Reuters/scanpix
foto: Reuters/scanpix

Krimas reģionālais parlaments trešdien nācis klajā ar paziņojumu tautai, norādot, ka vienīgais veids, kā izlemt savu turpmāko likteni bez ārēja spiediena, ir rīkot referendumu par "autonomijas statusa pilnveidošanu un pilnvaru paplašināšanu", ziņo LETA-UNIAN.

Krimas Autonomās Republikas (KAR) Augstākās radas prezidijs savā paziņojumā apgalvo, ka Ukrainā "ar bruņotu bandītu formējumu palīdzību varu nekonstitucionāli sagrābuši radikālie nacionālisti", kā rezultātā apdraudēts miers un kārtība arī Krimā.

"Ukraina tuvojas pilnīgam haosam, anarhijai un ekonomiskajai katastrofai," teikts paziņojumā. "Šajos apstākļos KAR Austākā rada kā augstākais KAR pārstāvniecības varas orgāns, balstoties uz to ievēlējušo Krimas iedzīvotāju gribas izpausmi, uzņemas visu atbildību par Krimas likteni."

Vēršoties pie reģionālā parlamenta deputātiem, prezidijs aicinājis būt gataviem pieņemt "visiem pussalas iedzīvotājiem liktenīgus lēmumus". Paredzēts, ka pl.14:00 sāksies Krimas reģionālā parlamenta ārkārtas sēde, kuru sasaucis prezidijs.

Prezidija sēde, kurā acīmredzot sagatavots minētais paziņojums, notika parlamenta ēkā, kuru trešdienas rītā sagrāba bruņotu cilvēku grupa, kas sevi dēvē par Krimas pašaizsardzības vienību pārstāvjiem. Viņi virs reģionālā parlamenta un valdības ēkām uzvilkuši Krievijas karogus.
 


Написать комментарий