Sportiskā 'Lada Kalina' iegūs 140 ZS motoru

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Atjauninātā "Lada Kalina" modeļa sportiskā modifikācija iegūs 1,6 litru benzīna motoru, kas attīsta 140 zirgpsēku jaudu, vēsta izdevums "Avtosreda" ar atsauci uz "AvtoVAZ" sporta projektu nodaļas vadītāju Vladislavu Nezvankinu.

Sportiskā "Lada Kalina" atšķirsies ar balstiekārtas regulējumu, 17 collu riteņiem, spēcīgākiem bremžu mehānismiem, salona apdari un virsbūves aerodinamisko elementu komplektu.

"Tas būs daudz dinamiskāks, labāk vadāms un interesantāks auto. Šo spēkratu plānojam pirmo reizi parādīt jūnija sākumā kādā no WTCC etapiem. Pavisam plānots izgatavot vien 500 šādu automobiļu," atklājis Nezvankins.

Šogad "AvtoVAZ" izgatavos vēl vienu "Kalina" modeļa sportisko versiju. Tā iegūs 120 ZS motoru un, pēc dinamiskajiem raksturlielumiem, būs kā "Lada Granta Sport". Atgādinām, ka "Lada Granta Sport" aprīkots ar 16 vārstu 1,6 litru benzīna dzinēju, kas ar 120 ZS ļauj šim krievu spēkratam līdz 100 km/h paātrināties 9,7 sekundēs un maksimāli sasniegt 197 km/h.

Pēc Nezvankina vārdiem, arī turpmākie "Lada" modeļi iegūs sportiskās modifikācijas. Piemēram, tuvāko divu gadu laikā gaidāms "Granta" modeļa pēctecis.


Написать комментарий