Pārliecinošu uzvaru Oskara ceremonijā prognozē aktierim Leonardo di Kaprio

foto: bigpicture.ru
foto: bigpicture.ru

Kino "Citadele" un "Draugiem.lv" organizētajā aptaujā Oscar Prognozes, 60% dalībnieki ir pārliecināti, ka 86. ASV Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijā, kā labākā aktiera titulu saņems Leonardo di Kaprio par atveidoto lomu filmā Volstrītas vilks (The Wolf of Wall Street).

Savukārt labākās aktrises kategorijā Kino Citadele skatītāji redz Sandru Buloku (37%) vai Eimiju Adamsu (25%). No deviņām labākās filmas nominācijām, Oskara prognožu spēles dalībnieki par potenciālākajām uzvarētājām atzinuši "The Wolf of Wall Street" (25%), "12 Years a Slave" (23%) un "Gravity" (17%).

"Amerikas kinoakadēmijas balvas piešķiršanas kritēriji un gala lēmumi, manuprāt, ir neizdibināmi un ik gadu piedzīvojam pārsteigumus attiecībā uz Oskara balvas ieguvējiem. Piemēram, viena no lielākajām kino vides mistērijām ir fakts, ka Leonardo di Kaprio līdz šim nav saņēmis nevienu Oskara balvu.

Neskatoties uz to, ka viņš kārtējo reizi ir lieliski pierādījis sevi kā profesionāli Martina Skorsēzes filmā "The Wolf of Wall Street", šogad labākā aktiera titulu piešķirtu Metjū Makonahijam par viņa pārliecinošo sniegumu filmā "Dallas Buyers Club". Aktierspēle un lomas izdzīvošana sevī, ko kinofilmā parādījis Metjū, noteikti ir balvas vērts sniegums," vērtē Anna Rozīte, TV raidījuma Kinomānija vadītāja.

Renārs Zeltiņš, Ghetto Games kreatīvais direktors un TV personība: "Šī gada Oskara balvu pasniegšanas ceremonija noteikti būs viena no aizraujošākajām, kas līdz šim pieredzēta. Izvirzītie kandidāti Oskara nominācijām ir leģendāri, darbi spilgti, ar vienreizējiem režijas un montāžas ieguldījumiem. Labākā aktiera godu es viennozīmīgi piešķirtu Leonardo di Kaprio, kurš to ir pelnījis, balstoties uz augsti vērtējamo aktiermeistarību gan filmā "The Wolf of Wall Street", gan arī citos kino kultūrai nozīmīgos darbos.

Labākās aktrises balvas ieguvēju prognozēt ir diezgan sarežģīti, taču, ja Oskars tiks Merilai Strīpai, tas būs fenomenāls pavērsiens. Oskara balvu ieguvēju lokā labprāt redzētu Džonu Hilu un Dženiferu Lavrencu, kuru veikumu pēdējos kino darbos vērtēju ļoti augstu. Lai arī konkurence ir ļoti liela, manuprāt, filmas labāko titulu iegūs kino filma "Gravity", kurā vērojams izcils operatora darbs. Animācijas filmu priekšgalā izvirzītu "Despicable me 2."

Televīzijas kompānijas CNN aptaujas rezultātos pirmo trijnieku veido filmas "12 Years a Slave", "American Hustle" un "The Wolf of Wall Street". Labākās animācijas filmas statusā 43% no Kino Citadele aptaujas dalībniekiem labprāt redzētu multfilmu "Frozen", bet 37% kā potenciālāko balvas ieguvēju uzskata "Despicable me 2" – ar šīm prognozēm vienisprātis ir arī CNN prognožu spēles dalībnieki.

Oskara prognožu spēlē atbildes snieguši jau vairāk kā 13 tūkstoši portāla Draugiem.lv lietotāji, kuri cīnās par iespēju laimēt BalticMiles nodrošināto ceļojumu uz kādu no lidsabiedrības airBaltic piedāvātajiem Eiropas galamērķiem.

Kinoteātra Kino Citadele organizētā prognožu spēle, kurā var piedalīties ikviens Draugiem.lv lietotājs, ilgs līdz pat 3. marta pl. 00.15. Galveno balvu, BalticMiles sponsorēto lidojumu, iegūs precīzākais prognožu spēles dalībnieks. Apkopotie prognožu spēles rezultāti tiks paziņoti 4. martā interneta portālā draugiem.lv/forumcinemas un Kino Citadele mājas lapā www.forumcinemas.lv.

Naktī no 2. uz 3. martu kinomīļi un aktīvākie kino filmu skatītāji pulcēsies kinoteātrī Kino Citadele Oskaru nakts seansa ietvaros, lai kopīgi vērotu 86. ASV Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremoniju uz lielā ekrāna. Oskaru nakts pasākums aktīvāko kino skatītāju un kinoteātra Kino Citadele darbinieku lokā kļuvis par ikgadēju tradīciju, kas pulcē Latvijas kino ekspertus un kino filmu cienītājus.

Noskatoties kinoteātra piedāvāto filmu seansu, pasākuma viesi vēros tiešraidi no sarkanā paklāja un Oscar balvas pasniegšanas ceremonijas, kas ilgs līdz pat rīta gaismai. Oskaru nakts pasākuma viesi būs aktīvākie kino "Citadele" Kino Kluba biedri, kas ieguvuši Kino Guru līmeni, pēdējā gada laikā iegādājoties vismaz 52 kino biļetes.
 


Написать комментарий