Lielveikalu tīkli apiet alkohola tirgošanas ierobežojumus, žēlojas mazo bodīšu īpašnieki

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Lai arī no šā gada janvāra spēkā stājušies stingrāki ierobežojumi alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai, daļa lielveikalu, tostarp "Rimi" ķēdē ietilpstošie šos ierobežojumus ignorē – tajos alkoholiskie dzērieni vēl arvien ir brīvi pieejami tirdzniecības zālēs un atrodas blakus pārtikas precēm.

Par šādiem novērojumiem, proti, to, ka lielveikalos tiek pārkāpta likuma prasība alkoholiskos dzērienus tirgot nodalītā tirdzniecības zāles pašapkalpošanās zonā, Latvijas Tirgotāju asociāciju informējuši vairāki tās biedri.

Viņiem pašiem nācies piepūlēties, lai alkoholisko dzērienu tirdzniecību pārkārtotu atbilstoši likuma prasībām un tagad viņi izskata aizdomas, ka "Rimi" apzināti pārkāpj Alkoholisko dzērienu aprites likuma  normas, jo par pārkāpumiem paredzētais administratīvais sods esot mazāks par peļņu, kas tiek gūta, tirgojot "ugunsdziru" līdzās pārtikai.

Tāpat veikalu īpašnieki pamanījuši, ka vairāki specializētie dzērienu veikali, piemēram, "Degviela" un "Prozit" pamanījušies pārreģistrēties par kafejnīcām un turpina tirgot alkoholu promnešanai arī laikā no 22:00 vakarā līdz 08:00 rītā. 

 


Написать комментарий