Lai izveidotu „Jauniešu māju”, Daugavpils novada dome piedalīsies Labklājības ministrijas konkursā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā papildjautājumu Daugavpils novada domes sēdē deputāti izskatīja piedalīšanos Labklājības ministrijas rīkotajā projektu konkursā.

Kā paziņoja Daugavpils novada domes Plānošanas nodaļas vadītāja Vita Rūtiņa, LR Labklājības ministrija ir izsludinājusi projektu konkursu par „Jauniešu māju” izveidošanu uz pastāvošo pašvaldību bērnu aprūpes centru bāzes, kurā var piedalīties arī novada dome.

„Pērn mēs piedalījāmies līdzīgā konkursā, tomēr toreiz mūsu projekts diemžēl neguva atbalstu, bet šogad mēs mēģināsim panākt rezultātus”, – atzīmēja V. Rūtiņa.

Te jāpaskaidro, ka „Jauniešu māja” ir forma, ar kuras palīdzību aprūpes centru bērni var iegūt jēdzienu un praktiskās zināšanas par ģimenes vidi un patstāvīgu dzīvi.

Pēc Labklājības ministrijas portāla informācijas „Jauniešu mājas” izveidošana ir būtiska bērnu attīstībai, kuri dzīvo bērnu aprūpes centros, jo tas veicina viņu attīstību un patstāvīgas dzīves iemaņu iegūšanu.

„Jauniešu māja” ir iespēja iemācīties gatavot ēdienu, rūpēties par sevi, iepazīties ar pieaugušo vidi un patstāvīgu dzīvi, attīstīt sociālās un praktiskās iemaņas.

Šādu māju Daugavpils novadā vēlas organizēt uz Naujenes bērnu nama bāzes. Kopējā projekta vērtība sastāda 73 537 eiro, no kuriem 25 612 eiro nodrošinās Latvijas Labklājības ministrija, savukārt atlikušie 47 925 eiro kļūs par Daugavpils novada pašvaldības līdzfinansējumu.

Tādējādi, ja projekts tiks atbalstīts, tā realizācijai Daugavpils novada dome plāno paņemt Valsts kases aizdevumu. 


Написать комментарий