Daugavpils domē iesniegto Mūžīgās uguns iedegšanas projektu nav iespējams īstenot

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc tam, kad Daugavpils Būvniecības departamenta vadītāja Santa Pupiņa portālam Gorod.lv paziņoja, ka Brāļu kapu komiteja neiebilst pret to, ka Daugavpils Dubrovina parkā tiks iedegta Mūžīgā uguns, un tagad lēmums par zemes gabala izdalīšanu jāpieņem domei, mēs vērsāmies pēc komentāriem pie domes izpilddirektora Andreja Kursīša.

A. Kursītis paziņoja, ka dome aktīvistu, kuri vēlas Daugavpilī iedegt Mūžīgo uguni, iesniegumu saņēma jau pērn. Iesniegumā bija norādīts, ka projektu vēlas realizēt komercorganizācija, bet pašvaldība nevar realizēt šo projektu tādā veidā, kādā tas ir iesniegts, tādēļ jautājums ir nodots izskatīšanai Brāļu kapu komitejai, paskaidroja domes izpilddirektors.

Savukārt Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka saskaņā ar Latvijas un Krievijas līgumu Otrā pasaules kara memoriālu saglabāšanu realizē Brāļu kapu komiteja, caur kuru arī ir jārisina šādi jautājumi.

Kā apstiprināja J. Lāčplēsis, Brāļu kapu komiteja neiebilst pret ideju, bet tādēļ, ka projektu piedāvā komercstruktūra, šobrīd pastāv jautājumi un nianses, kuras ir saistītas ar Būvniecības likuma ievērošanu.  


Написать комментарий