Pirmajā pavasara mēnesī Daugavpilī gaidāmi vairāki koncerti un kultūras pasākumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka ziema nebija ilga un barga, kalendārā pavasara iestāšanās ļoti priecē un saistās ar pozitīvām emocijām.
 

Marta sākums parasti tiek saistīts ar Starptautisko sieviešu dienu, kas sen zaudējusi politisku nokrāsu un ir visu iemīļotie svētki.

Lai pozitīvs noskaņojums saglabātos visu martu, Daugavpils pilsētas Kultūras pārvalde sagatavoja interesantu pasākumu programmu.

Sestdien, 8.martā, sievietes saņems muzikālo dāvanu – Daugavpils Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) notiks muzikālās apvienības „Neaizmirstulītes & Vintage Brass orchestra” bezmaksas koncerts “Veltījums sievietēm”. Kolektīva repertuārā ir 60., 70., 80.gadu spilgtākā latviešu un ārzemju estrādes mūzika, tostarp R. Paula, ABBA un citu dziesmas.

No otrdienas, 11.marta, mūsu pilsētā sākas tradicionālās Solomona Mihoelsa dienas. Plašāka informācija pieejama šeit.

Sestdien, 15.martā, Latviešu kultūras centrā notiks koncerts „Ak, pavasaris...”, kurā uzstāsies tautas mūzikas ansamblis „Rakari” un Daugavpils universitātes studentu trio „Piano Voice Beat”.

Piektdien, 21.martā, džeza cienītājus aicina uz Irinas Grīnbertes Džeza studijas koncertu, kas notiks LKC.

Ceturtdien, 27.martā, Daugavpils akordeonistu orķestris svinēs 55 gadu jubileju – Vienības namā notiks svētku koncerts „50+5”.

Tāpat 27.martā pasaulē tiek svinēta Teātra diena, sakarā ar ko plkst.14:00 notiks apaļā galda „Teātra vērtības” sēde, kurā piedalīsies režisors Oļegs Šapošņikovs, teātra kritiķe un mākslas zinātņu doktore Līga Ulberte un citi. Pasākums notiks Latgales Centrālajā bibliotēkā.

Līdz 20.martam turpinās pieteikumu iesniegšana dalībai jauno vokālistu konkursā „Daugavpils Cālis 2014”, kas notiks marta nogalē.

Tāpat joprojām var pieteikties dalībai starptautiskajā bērnu un jauniešu jaunrades konkursā „Slāvu bazārs Vitebskā”. Dalībnieku atlase notiks līdz 29.martam.
 


Написать комментарий