J.Lāčplēsis: Tā vietā, lai cīnītos ar „spaisiem”, Saeimas deputāti pievēršas priekšvēlēšanu kampaņai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

3.martā Daugavpils pilsētas domē kārtējās preses konferences gaitā žurnālisti uzdeva jautājumus, vai pašvaldība kaut ko darīs, lai slēgtu „spaisu” tirdzniecības vietu, vai Pašvaldības policijā saņemti lūgumi slēgt šo „točku”.

Atgādināsim, ka piektdien, 27.februārī, Saeimas deputāts Rihards Eigims, uzzinot, ka netālu no viņa dzīvesvietas atvērts „legālo” narkotiku veikals, kopā ar Pašvaldības policiju un ugunsdzēsējiem apmeklēja minēto tirdzniecības vietu un veica pārbaudi. Deputāts paziņoja, ka plāno cīnīties ar minēto tirdzniecības vietu un panākt tās slēgšanu.

Taču Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis Saeimas deputāta rīcību uzskata par priekšvēlēšanu kampaņas daļu.

„Pagaidām neesmu saņēmis visu oficiālo saraksti. Taču, manuprāt, Saeimas deputāti, tā vietā, lai risinātu uzdevumus un pieņemtu likumus, kuri palīdzētu cīnīties ar „spaisiem”, pievēršas priekšvēlēšanu kampaņai”, paziņoja pilsētas mērs. J.Lāčplēsis piebilda, ka, ja deputāti apvienosies un virzīs attiecīgus likumus, situācija varētu mainīties. Pagaidām pašvaldībai jāievēro spēkā esošie likumi. Protams, nelikumīgas darbības tiek pārtrauktas, bet galvenā problēma esot saistīta ar nepieciešamību grozīt likumu, ir pārliecināts Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs.

Savukārt vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka aizvadītajā nedēļā esot ticies ar Pašvaldības un Valsts policijas pārstāvjiem, kuri solīja darīt visu iespējamo, lai kontrolētu situāciju, jo aizliegt tirdzniecību neesot iespējams.


Написать комментарий