Daugavpils novada iedzīvotājus aicina izteikt viedokli par teritoriālā plānojuma jauno versiju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka 13.februārī Daugavpils novada domes sēdē tika pieņemts lēmums veikt grozījumus novada attīstības teritoriālajā plānojumā, sakarā ar ko nepieciešams organizēt sabiedrisko apspriešanu.

Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas Plānošanas daļas vadītāja Olga Lukaševiča paziņoja portālam Gorod.lv, ka 2012.gadā apstiprinātajā teritoriālajā plānojumā 2012.-2013.gadam jāveic grozījumi, jo VAS „Latvijas Valsts meži” apstrīdēja divus Daugavpils novada teritoriālā plānojuma punktus.

Atgādināsim, ka viens no VAS „Latvijas Valsts meži” apstrīdētajiem punktiem attiecas uz to, ka Daugavpils novada pašvaldība nevar aizliegt vai ierobežot derīgo izrakteņu ieguvi teritorijā, kura ir paredzēta mežsaimniecības darbības veikšanai. Savukārt otrais punkts atrunā meža aizsargjoslas platību un izvietojumu ap Daugavpils pilsētu.

Jāatzīmē, ka, lai veiktu sabiedrisko apspriešanu, pašvaldībai nav jāorganizē īpašs pasākums – visa informācija ir pieejama Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā sadaļā „Attīstība” – „Teritoriālais plānojums”, tāpat ar to var iepazīties Daugavpils novada pagastu pārvaldēs un Daugavpils novada domes Attīstības nodaļā (Rīgas ielā 2-31, Daugavpils) darba laikā.

Visiem interesentiem ir pieejams paskaidrojuma raksts ar pielikumiem, grafiskā daļa, tematiskās kartes un vides pārskats. Publiskās apspriešanas termiņš noteikts līdz 2014.gada 19.martam.


Написать комментарий