Krievijas rublis un akciju tirgus indeksi nedaudz atgūstas

foto: db.lv
foto: db.lv

Otrdien Krievijas akciju tirgus indeksi pieauga, nedaudz samazinot pirmdien gūtos zaudējumus vairāk nekā 10% apmērā, raksta Reuters.

Micex akciju tirgus indekss pakāpās par 2,4%, bet RTS indekss – par 2,6%. Tirdzniecības sesijas sākumā indeksi pieauga par 4-5%, taču pēc tam izaugsme saruka.

Kā norāda BSC analītiķis Marks Bredfords, otrdien iespējams piesardzīgs kāpums, jo patlaban nav vērojama būtiska situācijas pasliktināšanās Ukrainā.

Arī rublis nedaudz atguvās, pakāpjoties par 0,5% līdz 36,32 rubļiem par dolāru un par 0,4% līdz 49,97 rubļiem pret eiro. Savukārt pret dolāra un eiro grozu tā vērtība palielinājās par 0,3% līdz 42,52 rubļiem.

Db.lv jau rakstīja, ka pirmdien Krievijas Centrālā banka negaidīti palielinājusi bāzes procentu likmi par 150 bāzes punktiem, jo spriedze Ukrainā ir veicinājusi lielāko pārdošanas vilni valsts akciju tirgū pēdējo piecu gadu laikā.

Vienas nedēļas likme uz laiku paaugstināta no 5,5% līdz 7%. Likme kopš 2012. gada bija nemainīga. Nākamā Krievijas Bankas tikšanās notiks 14. martā.

Centrālā banka skaidro, ka lēmums pieņemts, lai novērstu riskus, kas saistīti ar inflāciju un finansiālo stabilitāti, ņemot vērā augsto svārstīgumu finanšu tirgos.


Написать комментарий