Daugavpiliešiem arī šogad nāksies samierināties ar ceļu remontu saistītām neērtībām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

3.martā, tiekoties ar žurnālistiem un atbildot uz viņu jautājumiem, Daugavpils pilsētas domes pārstāvji pastāstīja par ceļu remontu, kas jau tiek veikts un kas tiek plānots šogad.

Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka avārijas bedrītes tika remontētas visu šo laiku, turklāt izmantojot jaunu tehnoloģiju, kas paredz esošā seguma atkārtotu izmantošanu.

Runājot par lieliem ES projektiem, Domes pārstāvis paziņoja, ka Transporta komisijā griežas būvfirmas, kuras veic remontdarbus, un lūdz atļauju atsākt darbu veikšanu. Drīz projekta ietvaros notiks ūdensapgādes sistēmas rekonstrukcija Grīvā, darbi Sēlijas un Daugavas ielās. Atkarībā no laikapstākļiem tos varētu uzsākt jau 10.martā.

Vicemērs Pēteris Dzalbe pastāstīja, ka Valsts autoceļu fonds Daugavpilij maģistrālo un valsts nozīmes ceļu uzturēšanai iedalījis 1,5 milj. eiro. Bedrīšu remontam paredzēti 150 tūkst. eiro gadā.
     
Šajā sezonā galvenie projekti būs Varšavas, Liepājas, 18.novembra, Daugavas ielu rekonstrukcija. Tāpat plānota asfalta likšana ceļā gar Šūņu ezeru, kas savieno Vidzemes un Motoru ielas.

Vislielākās neērtības pilsētniekiem sagādās 18.novembra ielas rekonstrukcija un apļveida krustojuma ierīkošana uz Vienības tilta. Vicemērs paziņoja, ka pašvaldība strādā pie tā, lai tranzīts tiktu novirzīts uz apvedceļiem un neizmantotu pilsētas ceļus.

Patlaban ar būvniekiem tiek runāts par to, lai ceļa seguma līmeņa samazināšanas laikā tunelī Daugavas ielā šis posms netiktu slēgts uz 3 mēnešiem, kā tas bija plānots. Pēteris Dzalbe paziņoja, ka pašvaldība esot uzdevusi būvniekiem sastādīt grafiku un neslēgt visas joslas vai strādāt 3 maiņās, ja visi posmi tomēr tiks slēgti.

Tāpat tiek risināti jautājumi, kuri ir saistīti ar apļveida krustojuma ierīkošanu Daugavas ielā. Tuvākajā laikā notiks būvnieku, pasūtītāja un projektētāja tikšanās, kurā tiks runāts par projekta koriģēšanu. 

P.Dzalbe apliecināja, ka informācija par ceļu posmu slēgšanu un apvedceļiem tiks nodota plašsaziņas līdzekļiem, jo spēkā stājušies noteikumi, kuri paredz, ka būvniekiem 10 dienas pirms ceļa posmu slēgšanas par to jāinformē iedzīvotāji. 
 


Написать комментарий