Daugavpils pilsētas domē izveidos kārtējo komisiju – šoreiz Veselības komisiju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

27.februārī Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma gala lēmumu par sadarbības līguma slēgšanu starp Daugavpils pilsētas domi, Daugavpils novada domi un Ilūkstes novada domi ar mērķi nodrošināt medicīnisko pakalpojumu pieejamību.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka, visdrīzāk, tiks izveidota īpaša komisija, kurā darbosies divi deputāti-ārsti, kā arī daži speciālisti. Komisijas locekļi kopā ar citu pašvaldību kolēģiem strādās pie medicīnisko pakalpojumu pieejamības nodrošināšanas visiem pilsētas un reģiona iedzīvotājiem, paskaidroja pilsētas mērs.

Tiek plānots, ka jauna Daugavpils pilsētas domes komisija tiks izveidota līdz nākamajai Domes sēdei.

Atgādināsim, ka Daugavpilī līguma noteikumu ievērošanai tiks izveidota atsevišķa komisija, bet pārējās pašvaldības nolēma, ka šim mērķim vienkārši deleģēs cilvēkus un atsevišķas struktūras neveidos. Vicemērs Pēteris Dzalbe iepriekš skaidroja, ka pilsētas iecere izveidot atsevišķu komisiju saistīta ar to, ka Daugavpils esot lielākā no minētām pašvaldībām un šajā gadījumā uzņemas lielāku atbildību.

Saskaņā ar līgumu trīs pašvaldības apņemas apmainīties ar informāciju, veicināt medicīnisko iestāžu sadarbību, sniegt rekomendācijas un priekšlikumus, lai uzlabotu situāciju veselības aprūpes jomā.


Написать комментарий