Ukrainas pastāvīgais pārstāvis ANO aizstāvēja «banderoviešus» un apsūdzēja PSRS par falsifikācijām 4

foto: newsru.com
foto: newsru.com

Ukrainas pastāvīgais pārstāvis ANO Jurijs Sergejevs publiski aizstāvēja Stepana Banderas domubiedrus, apsūdzot PSRS datu falsifikācijā par viņu darbību aizvadītā gadsimta 40. gados Nirnbergas procesā.

„Krievijas – padomju puse tajā laikā mēģināja ietekmēt rietumu sabiedrotos, lai viņi atzītu banderoviešus par slepkavām. Kādēļ Nirnbergas procesā tas netika atzīts? Tādēļ, ka fakti tika falsificēti, un Padomju Savienības pozīcija tajā laikā nebija taisnīga”, – citē ITAR-TASS diplomāta paziņojumu.

Sergejevs lūdza nevispārināt mūsdienu Ukrainas ainu, iedomājoties, ka visi rietumu reģionu iedzīvotāji ir nacisti un banderovieši. „Ukraiņu miljoni valsts rietumos ir normāli Eiropas pilsoņi” – apgalvo diplomāts, precizējot, ka tas attiecas uz ultra labējo partiju „Brīvība”.

Paziņojums tika veikts pēc atklātās ANO Drošības Padomes sēdes, kura bija veltīta situācijai Ukrainā.

Stepans Bandera piedzima 1909. gada 1. janvārī Ivanofrankovskas apgabala Kaluškas rajona Starij Ugrinovas ciemā grieķu katoļu mācītāja ģimenē. No 1940. gada viņš vadīja Ukrainas nacionālistu organizāciju, kura cīnījās pret padomju armiju. Bandera tika nogalināts 1959. gada 15. oktobrī Minhenē no speciālas pistoles ar ciānkālija ampulām. Bandera ir apbedīts Minhenes kapos, – ziņo newsru.com.

20. gadsimta Ukrainas nacionālistiskās kustības līderis un ideologs, kurš Otrā pasaules kara laikā cieši sadarbojās ar nacistisko Vāciju, ir personība, kura mūsdienu Ukrainas sabiedrībā rada šķelšanos. Viņa darbības novērtējums svārstās no absolūti pozitīva dažos Rietumu apgabalos līdz krasi negatīvam pārējā Ukrainas teritorijā.

2010. gada 20. janvārī toreizējais Ukrainas prezidents Viktors Juščenko piešķīra Ukrainas varoņa titulu Ukrainas nacionālistu organizācijas līderim. 2010. gada aprīlī Doņeckas administratīvā tiesa atzina šo Viktora Juščenko pavēli par pretlikumīgu un tādu, kuru jāatceļ.

2011. gada 12. janvārī Ukrainas prezidenta administrācija paziņoja, ka tiesa atņēma Banderam varoņa titulu, atsaucoties uz aprīļa tiesas lēmumu. Pavēle par Banderas atzīšanu par varoni pazuda no valsts vadītāja portāla. Vēlāk Augstākā administratīvā tiesa apstiprināja, ka šī pavēle ir atcelta. 2011. gadā par prezidentu kļuvušais Viktors Janukovičs neizslēdza, ka Banderas vārds var tikt piešķirts Ļvovas lidostai.

105. Banderas dzimšanas dienu šī gada 1. janvārī plaši svinēja „Eiromaidanā 1”. Turklāt galvenie politiskie sabiedrotie distancējās no partijas „Brīvība” iniciatīvas.


Написать комментарий

Dienēdams krievu okupācijas karaspekā Ukrainā dzirdēju no poltkomisāriem visādas muļķības par Ukrainas nacionālo varoni. Ceru, ka viņam tiks uzcelts piemineklis, kurā būs atainota krievijas falsifikācija Nirnbergas procesā...

"Dienēdams krievu okupācijas karaspekā Ukrainā dzirdēju no poltkomisāriem visādas muļķības par Ukrainas nacionālo varoni. Ceru, ka viņam tiks uzcelts piemineklis, kurā būs atainota krievijas falsifikācija Nirnbergas procesā..." Mārtiņš

Es esmu bijusi izsūtījumā Magadanā, un tur sapratu, kādas šausmas ir pastrādājuši banderieši, ja jūs nezināt patiesību, tad neceliet pieminekļus tādiem , jo tas nebūtu taisnīgi pret tiem, kas gājuši bojā tajās šausmās.

Skaidrs, ka Stepans Bandera ir cienījams Ukrainas neatkarības cīņas vadītājs. Tieši tādēļ viņu noslepkavoja PSRS un ienīst Krievija.

Skaidrs, ka Stepans Bandera ir cienījams Ukrainas neatkarības cīņas vadītājs. Tieši tādēļ viņu noslepkavoja PSRS un ienīst Krievija. Teo

Tieši tā domā 2022 gadā Latvijā

Написать комментарий