Baltkrievija sāk domāt par iestāšanos ES attālinātā perspektīvā 2

foto: polit.ru
foto: polit.ru

Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs paziņoja par iespējamajām valsts iestāšanās Eiropas Savienībā perspektīvām ministrijas portālā publicētajā intervijā Baltijas informācijas aģentūrai BNS.

„Mēs nekad nerunājām par to, ka burtiski rīt mēs vēlētos kļūt par ES dalībvalsti, kaut gan attālinātā perspektīvā neviens neko nevar izslēgt, – paziņoja Baltkrievijas ministrs. – Mēs vienmēr esam runājuši par to, ka mēs vēlamies normālas attiecības ar ES. Pieprasīt no mums tagad, lai mēs pa galvu pa kaklu skrietu uz ES, nevajag”.

Pēc viņa vārdiem Baltkrievija vēlas „dot savu ieguldījumu” Eiropas drošībā, bet apmaiņā pret to ES „arī ir jāparūpējas par savu imidžu Baltkrievijas tautas acīs”, – ziņo polit.ru.

Pēc Makeja vārdiem ES jāsaprot, ka „tai ir nepieciešama neatkarīga, suverēna un teritoriāli viengabalaina Baltkrievija, kura būs stabilitātes un drošības sala”, un ka Baltkrievijai „nav jārada problēmas ES”.

Ārlietu ministrs uzsvēra, ka partnerība ar Eiropas Savienību nenozīmē attiecību saraušanu ar Krieviju. „Tas nenozīmē, ka mēs grasāmies saraut attiecības ar Krieviju, kā uzreiz vairākās valstīs apgalvo, – viņš teica. – Nē, mums vienmēr būs ļoti ciešas saites ar mūsu austrumu kaimiņu, jo mēs esam saistīti ar daudzām saitēm: ekonomiskām, cilvēku utt.”.


Написать комментарий

Gribēt jau jūs varat, tik krievija to nepieļaus - kaut kas līdzīgs Ukrainai var notikt.

Lukašenko sāk baidīties no sava lielā drauga skavām:D

Написать комментарий