Putins noraida iespēju pievienot Krimu

foto: sk-live.com
foto: sk-live.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien preses konferencē noraidīja iespēju par Krimas pievienošanu, ziņo LETA-LENTA.RU.

Kā norādīja Putins, Maskava neprovocēs uz separātismu Ukrainā.

Kremļa saimnieks arī uzsvēra, ka tikai Ukrainas pilsoņiem ir tiesības lemt par savas teritorijas likteni.

Putins arī pavēstīja, ka Krimas pussalā pozīcijas ieņēmušie spēki nav Krievijas karavīri, bet gan vietējie "pašaizsardzības spēki". Jautāts, vai Krievijas karavīri piedalās operācijās Krimā, Putins paziņoja: "Nē, viņi nepiedalās. Ir daudz militāru formu, kas ir līdzīgas."

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Krimas pussalu savā kontrolē pārņēmuši bruņoti karavīri, kuru formām nav uzšuvju un nacionālās atšķirības zīmju. Ukrainas armijas un drošības spēku daļas bloķējošajiem militārajiem transporta līdzekļiem ir arī Krievijas numura zīmes.

Kaut arī Kremlis uzstāj, ka Krimā darbojas "vietējie pašaizsardzības spēki", plaši tiek uzskatīts, ka Ukrainai piederošajā pussalā izvietojušies Krievijas bruņotie spēki.

Vairāki pozīcijas ieņēmušie karavīri sarunās ar Ukrainas medijiem ir atzinuši, ka viņi ir Krievijas Aizsardzības ministrijas pakļautībā. Ukrainas presē arī publicētas fotogrāfijas, kurās redzamas militāristu bruņuvestu auduma uzšuves ar karavīra vārdu, uzvārdu un dislokācijas vietu Krievijā.
 


Написать комментарий