Kļuvusi zināma gaidāmo Daugavpils pilsētas svētku devīze

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, pēdējo gadu laikā Daugavpilī notikušiem Pilsētas svētkiem ir kāda devīze. Pirmie Pilsētas svētki bija veltīti jauniešiem, bet pērn uzmanība tika veltīta uzņēmējiem.

Daugavpils pilsētas Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šogad Pilsētas svētki atkal tiks veltīti jauniešiem, jo vasarā mūsu pilsētā norisināsies 17.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus”.

Pēdējos gados galvenā Pilsētas svētku devīze ir „Mana pils – Daugavpils”. Šogad šos vārdus papildinās arī devīze: „Pilsēta ar māju sajūtu”.
Pēc E.Kleščinskas vārdiem, devīze netika izvēlēta nejauši: „Nav noslēpums, ka nav labākas vietas par mājām, kurp vienmēr gribās atgriezties no brauciena vai ceļojuma. Mēs neaicinām atstāt visu un atgriezties Daugavpilī. Mēs saprotam, ka tas nav reāli, bet vēlamies, lai vismaz Pilsētas svētkos šeit pulcētos visi, kuri dažādu iemeslu dēļ devušies uz dažādām pasaules valstīm un pilsētām”, paskaidroja Kultūras pārvaldes vadītāja.
Patlaban tiek izstrādāta Pilsētas svētku programma, tādēļ visa nianses vēl nav zināmas. Tomēr droši var apgalvot, ka svētku ietvaros notiks tradicionālie koncerti dažādos pilsētas mikrorajonos, koncerts „Veltījums pilsētai” un īpaši uzaicinātas „zvaigznes” koncerts Vienības laukumā.

Pēc E.Kleščinskas vārdiem, Daugavpils mērs atbalsta ieceri arī šogad organizēt gājienu pa centrālām pilsētas ielām, bet ierosina, lai tajā piedalītos dažādu paaudžu pārstāvji, ne tikai jaunieši. Visdrīzāk, gājienā varēs piedalīties visi interesenti – gan vispārizglītojošo iestāžu un arodskolu pārstāvji, gan studenti, gan uzņēmumu darbinieki, dažādas firmas ar savām logo zīmēm, kostīmiem utt. 

Pasākumu rīkotāji apsver domu samazināt gājiena laiku, jo iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka no tā nogurst gan cilvēki, kuri gājiena daļiniekus sagaida laukumā, gan gājiena dalībnieki.

Atgādināsim, ka šogad daugavpiliešus lielajā koncertā priecēs Krievijas mūzikas grupa „Bi-2”. Dienu pirms šī koncerta Daugavpilī uzstāsies leģendārā latviešu grupa „Jumprava”.

Tiek plānots, ka koncertā ‘Veltījums pilsētai” piedalīsies maestro Raimonds Pauls.


Написать комментарий