Pirmās jubilejas eiro monētas daugavpilieši izpirka pusstundas laikā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Šodien, 5.martā, Latvijas Banka laida apgrozībā Ainažu jūrskolas 150 gadu jubilejai veltītu 5 eiro sudraba kolekcijas monētu.

Galvaspilsētas masu mediji vēsta, ka cilvēku interese par monētu bijusi milzīga un Latvijas Bankas telpās Rīgā veidojās pamatīgas rindas. Vēl pirms kases atvēršanas bankas telpās pulcējas ap 100 cilvēkiem un monētas kārotāji turpināja ierasties. Pirmie cilvēki Latvijas Bankas kasē ieradušies jau ap plkst.5:00, proti, vairāk nekā trīs stundas pirms kases atvēršanas.

Portāls Gorod.lv sazinājās ar Latvijas Bankas Daugavpils filiāles pārstāvjiem un noskaidroja, ka mūsu pilsētā, tāpat kā Rīgā, visas jubilejas monētas tika izpārdotas pusstundas laikā.

Latvijas Bankas Daugavpils filiāles pārstāvji atzīmēja, ka mūsu pilsētā ap plkst.9:30 filiālē bija izveidojusies gara rinda un monētas tika izpārdotas. Jāatzīmē, ka viena persona varēja iegādāties ne vairāk kā trīs monētas. Pēc filiāles pārstāvju vārdiem, informācija par izpārdoto monētu skaitu esot konfidenciāla.

Jāatzīmē, ka šī ir Latvijas Bankas izdotā 99.jubilejas monēta. Kolekcijas monēta Latvijas Bankas kasēs maksā 35,99 eiro. Tā ir kalta Nīderlandē 5000 eksemplāros. Latvijas Bankas kasēs to iegādāties varēja tikai šodien.


Написать комментарий