Ansips: Labākais Igaunijas premjera kandidāts ir Kallass

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Līdzšinējais Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips (Andrus Ansip), kurš 4.martā iesniedzis atlūgumu prezidentam Tomasam Hendrikam Ilvesam (Toomas Hendrik Ilves), norādījis, ka savu iespējamo pēcteci Sīmu Kallasu (Siim Kallas) uzskata par labāko kandidātu valdības vadītāja amatam.

Intervijā ETV Ansips noliedzis pārmetumus, ka abi Reformu partijas līderi, viens otram nododot premjerministra krēslu, īsteno polittehnoloģisku manevru. Viņaprāt, šāds solis ir pilnībā demokrātisks.

Līdzšinējais premjers arī sacījis, ka Sīms Kallass, kurš pagaidām vēl ir Eiropas Komisijas transporta lietu komisārs, būtu laba izvēle arī tādēļ, ka desmit Briselē pavadītajos gados Kallass ir uzkrājis vērtīgu pieredzi, kas Igaunijai lieti noderēs. Jāmin, ka kaimiņvalsts 2018.gadā būs Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts.

4.martā Igaunijas medijos parādījās ziņas, ka Kallass 1994.gadā, būdams Igaunijas Bankas prezidents, parakstījis finanšu garantijas 100 miljonu ASV dolāru apmērā nezināmam mērķim, ziņo BBN.

Šai saistībā Ansips paudis pārliecību, ka viņa partijas biedram nav «noslēpumu zem deķa». «Manuprāt, [tolaik] iecere bija piesaistīt Igaunijai vairāk naudas, ne otrādi,» sacījis Ansips.


Написать комментарий