Latvijas ukraiņi piketēs pret krievu mediju melīgās propagandas kampaņu 2

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Biedrība Latvijas ukraiņu kongress piektdien, 7.martā, plkst.17:00 organizēs piketu iepretim Krievijas vēstniecībai Rīgā. Tā mērķis ir protestēt pret krievu mediju melīgās propagandas kampaņu, norāda biedrībā.

Ņemot vērā pēdējo nedēļu notikumus Ukrainā, Krievijas valdība izmanto visus līdzekļus, lai attaisnotu militāro invāziju Krimā, diskreditētu Ukrainas valdību un tās sabiedrotos, kurinātu naidu ukraiņu un krievu tautu starpā, kā arī sētu paniku un bailes savos pilsoņos no «nezināmā ienaidnieka Ukrainā». Tādējādi panākot atbalstu Kremļa ofensīvajai politikai, portālam BNN skaidro biedrībā.

«Masu mediji Krievijā ir valdības kontrolēts, spēcīgs ierocis, lai pārvaldītu pilsoņu prātus. Ukrainas gadījums uzskatāmi parāda, ka situācija mediju jomā Krievijā ir tikai pasliktinājusies. Tā vietā, lai sniegtu iedzīvotājiem objektīvu informāciju un notikumu analīzi, tie dezinformē cilvēkus un valdības uzdevumā nodarbojas ar ienaidnieka tēla veidošanu, izmantojot visprastākās melu metodes, tostarp izdomātus faktus un viltotus video sižetus,» uzsver piketa organizatori.

Pēc viņu sacītā, «Krievijas valdībai vienmēr bijis izdevīgi atrast ārējo ienaidnieku brīžos, kad valstī pastāv iekšējās ekonomiskās vai politiskās grūtības. Galamērķis tam ir karš, kas ar pietiekami nelieliem zaudējumiem ļautu Krievijas vadošajiem politiķiem atgūt uzvarētāja stāju vēlētāju priekšā. To mēs piedzīvojām gan Čečenijas, gan Gruzijas gadījumā, un šobrīd ir pienākusi Ukrainas kārta. Lai gūtu Krievijas pilsoņu atbalstu šai militārajai ofensīvai, tiek rūpīgi gatavota augsne, masu medijiem sistemātiski izplatot gan tendenciozas, gan pavisam nepatiesas ziņas».

Latvijas ukraiņu kongress vēlas vērst sabiedrības un politiķu uzmanību uz šo jautājumu un aicināt Latvijas valdību izskatīt iespējas cīnīties ar kaitniecīgu, nepatiesu un naidu kurinošu informāciju, kuru izplata Krievijas masu mediji. Latvijā, tāpat kā Ukrainā, dzīvo ievērojams skaits gan krievvalodīgo, gan Krievijas pilsoņu, kas ir Kremļa melīgās propagandas tiešā mērķa auditorija, uzsver biedrībā, aicinot piketam pievienoties līdzīgi domājošos.

BNN jau ziņoja, ka nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK Saeimas frakcija aicina Nacionālo drošības padomi un Nacionālo drošības komisiju iesaistīties praktisko risinājumu meklēšanā un sākt ar «prokremlisko kanālu izņemšanu no programmu piedāvājuma Lattelecom, kura kontrolpakete pieder Latvijas valstij».

«Kremļa finansēto un kontrolēto televīzijas kanālu saturs, kas tiek retranslēts Latvijā, kļuvis par nacionālās drošības jautājumu. Atspoguļojot notikumus Krievijā un Ukrainā, šie televīzijas kanāli rada arvien lielāku pārliecību, ka ir uzskatāmi nevis par medijiem, bet gan Kremļa ārpolitikas instrumentiem,» uzskata nacionālā apvienība.

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 21.pants paredz, ka anulēt apraides vai retranslācijas atļauju ir tiesības Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei.


Написать комментарий

https://www.facebook.com/events/1380216115560802/ Reku pasākums

"Reku pasākums" Grants

jāmeklē ZIBAKCIJA

Написать комментарий