Dome plāno izvērtēt Daugavpils lidostas vadītāja darbu un objekta ietekmi uz vidi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 4.martā Daugavpils pilsētas dome izsludināja konkursu par Daugavpils lidostas attīstības ietekmes uz vidi novērtējuma izstrādi.

Pretendentu piedāvājumi iesniedzami divu nedēļu laikā. Iepirkuma dokumentos norādīts, ka līgums nebūs saistīts ar ES fondu finansētajām programmām.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis dienu pirms minētā konkursa izsludināšanas, atbildot uz žurnālistu jautājumiem par lidostas darbību un tās nesen iecelto vadītāju, paziņoja, ka šonedēļ aprit 4 mēneši, kopš lidostu vada Jānis Kudiņš.

„Izskatīsim viņa atskaiti par padarīto un uzņēmuma attīstības perspektīvām un izlemsim, vai šīs darba attiecības jāturpina”, paziņoja Jānis Lāčplēsis.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja informāciju 2012.gadā bija izsludināts konkurss par sadarbībā ar Pleskavu realizētā projekta tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādi, kas izmaksātu 19 950 latus. Rezultātā projekts netika atbalstīts, tāpat tā investoru, kuri bieži vien interesējas par mūsu lidostu, ieceres.

Tomēr pašvaldība ik gadu iedala līdzekļus uzņēmuma un tā darbinieku uzturēšanai, dažādu dokumentu izstrādei un, protams, aizņēmuma segšanai. 2014.gada sākumā nebija atmaksāti 1 035 768,82 eiro. 
 


Написать комментарий