Atbalsta piketā izglītībai krievu valodā pulcējas vairāki desmiti aktīvistu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ceturtdien pie Izglītības un zinātnes ministrijas Rīgā no plkst.12.30 līdz 13.30 notiek pikets krievu skolu atbalstam. Tiešraidi no piketa var vērot portālā "Delfi".

Uz piketu bija ieradušies vairāki desmiti cilvēku, starp kuriem ir arī bijušie Saeimas deputāti Valērijs Kravcovs un Jakobs Pliners, kā arī Antifašistiskās komitejas vadītājs Josifs Korens.

Ruporā tika skandēts - "Naša zemļa, naši školi!" un sanākušie to atkārtoja, novēroja portāls "Delfi".

Izglītības ministre Ina Druviete (V) nosvērtā tonī piketētājiem paskaidroja, ka Latvijā arī turpmāk tiks īstenota mācību priekšmetu apguve dzimtajā valodā mazākumtautībām. Mazākumtautību skolas arī tiks saglabātas. Tikmēr no pūļa nepārtraukti izskan apvainojumi, īpaši skaļš ir biedrības "Dzimtā valoda" pārstāvis jurists Illarions Girss.

Piketa norises vietā bija vērojams, ka policija rūpīgi raugās, lai starp piketētājiem un pretēja viedokļa paudējiem nenotiktu sadursmes. Policisti arī laipni palūdza aiziet kādu kundzi, kura mēģināja iesaistīties diskusijās ar piketa avangardā stāvošajiem ļaudīm, kas bija tērpušies Latvijas Nepilsoņu kongresa kreklos.

Pēc policista aizrādījuma apklusa arī kāds kungs, kurš piketētāju izkliegtajiem saukļiem mēģināja atbildēt, latviešu valodā saucot pretī: "Nē, šī zeme nav jūsu! Nekad!"

 


Написать комментарий