Daugavpils novada pašvaldība par SIA „Gādība” lietu: Mēģināsim panākt cietušās puses statusa piešķiršanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domē notikušās preses konferences gaitā žurnālisti kārtējo reizi uzdeva jautājumus par ES projektu, kurus realizēja bēdīgi slavenā SIA „Gādība”, likteni.

Atgādināsim, ka 2012.gada augustā tika uzsākts minētās SIA maksātnespējas process sakarā ar to, ka no 2010.gada janvāra līdz 2012.gada februārim tā piedalījās Daugavpils pilsētas domes un Daugavpils novada domes izsludinātās iepirkumu procedūrās, neskatoties uz nodokļu parādiem, jo iepirkumu rīkotājiem iesniedza viltotas VID izziņas.

Novada domei tiek izvirzītas pretenzijas, jo ES fonu līdzekļu apguves rezultātā iegūtais produkts – renovēti objekti – palika Daugavpils novadā. Daugavpils novada domei līdz šā gada 22.februārim bija jāatdod nauda par Ambeļu kultūras nama renovāciju.

„Šis jautājums nav izlemts valsts līmenī, šādas pieredzes mums nav. Tas ir pirmais gadījums Eiropā, kad tika pieļauti šāda veida pārkāpumi – firma iesniedza viltotas izziņas.

Esam vērsušies Zemkopības ministrijā un Finanšu ministrijā, vēlamies tikties ar premjerministri, lai apspriestu šos jautājumus. Mums palīdz Pašvaldību savienība. Mūsuprāt, mūsu vainas šajā situācijā nav, renovētie objekti nodoti ekspluatācijā, pārbaudīti, esam sagatavojuši nepieciešamas atskaites un saņēmuši ar projektu saistītus izdevumus.

Katru dienu strādājam pie šiem jautājumiem, meklējam risinājumu. Pēdējā no Lauku atbalsta dienesta saņemtā vēstulē norādīts, ka līdzekļus – 225 tūkst. eiro – mums tomēr atņēma”, pastāstīja J.Jalinska.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja atzīmēja, ka sakarā ar to, ka darbi tika veikti liela projekta ietvaros, Daugavpils novada dome no sava budžeta finansēs Naujenes novadpētniecības muzeja renovāciju un katlumājas būvniecību Salienē.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, par kādu summu ir runa, Daugavpils novada domes izpilddirektores pirmā vietniece Ināra Natarova atzīmēja, ka pagaidām šī summa sastāda 902 000,73 eiro – tā esot daļa no ERAF fonda līdzekļiem.

„KNAB iesniegts iesniegums, kurā norādīts, ka Daugavpils novada pašvaldībai bija piešķirts cietušās puses statuss un pašvaldības zaudējumi ir 1 572 571 eiro”, paziņoja I.Natarova.


Написать комментарий