Brīvdienas Daugavpilī: 8. marts, sieviešu hokejs, koncerts vintage stilā un boksa čempionāts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neapšaubāmi, ka šīs brīvdienas Daugavpilī tiks pavadītas Starptautiskās sieviešu dienas zīmē.

Vīrieši ne tikai varēs nopirkt pavasarīgo tulpju buķetes, kuras pārdos dažādu pilsētas mikrorajonu ielās, bet arī izveidot savām mīļajām dāmām kultūras programmu. Labi, ka dažādu pasākumu trūkums šajās dienās nebūs nojaušams.

Sestdien, 8. martā Daugavpilī pēc 30 gadu pārtraukuma notiks Latvijas pieaugušo boksa čempionāts. Vērienīgās sacensības sāksies jau 7. martā, bet visas sacensības notiks Sporta skolas Kandavas ielā lielajā zālē.

Lai piedalītos boksa čempionātā, uz mūsu pilsētu atbrauks 120 sportisti ar saviem treneriem, ārstiem un citu personālu.

Finālcīņas sāksies svētdien, 9. martā plkst. 12:00, bet sestdien, 8. martā no 15:00 līdz 19:00 notiks atlases sacensības. Ieeja brīva.

Turklāt Latvijas čempionāta ietvaros notiks arī Daugavpils atklātais boksa čempionāts, kura finālcīņas notiks sestdien no plkst. 12:00 līdz 14:30.

Visus Daugavpils hokeja cienītājus 8. martā aicina apmeklēt hokeja spēli starp sieviešu komandām „Ice girl” un „Fortūna”.

Galvenais treneris – Igors Martjušovs, viņa palīgi – Aigars Pudāns un Oļegs Repša. Vienu sieviešu komandu vada vārtsargs Jevgēnija Vasiļjeva, bet otru – Evelīna Nikolajeva. Vārtus spēles laikā sargās Marina Grigorjeva.

Visus līdzjutējus gaida svētku šovs, kurš sāksies plkst. 19:00.

Latviešu kultūras centra lielajā zālē 8. martā plkst. 17:00 uzstāsies neparasts kolektīvs ar nosaukumu „Neaizmirstulītes & Vintage Brass orchestra”. Neskatoties uz savu jaunību, šī kolektīva locekļi dod priekšroku vintage stilam gan modē, gan mūzikā. Viņu izpildījumā skatītāji dzirdēs aizvadītā gadsimta 60., 70. un 80. gadu hītiem no pazīstamo latviešu un ārzemju mūziķu repertuāra, tai skaitā Raimonda Paula un ABBA. Svētku koncerta nosaukums ir „Novēlējums sievietēm”, un tā dalībnieki ļoti cer, ka iepriecinās Daugavpils daiļā dzimuma pārstāves ar pazīstamākajām aizvadīto gadu dziesmām.

Turklāt plkst. 18:00 sāksies Latvijas volejbola čempionāta spēles.

8. marta vakarā teātra cienītājus gaida skaists uzvedums „Kazanova. Henriete. Venēcija”, kura sāksies plkst. 18:00. Izrādes horeogrāfei Irēnai Saveļjevai, aktieriem un deju trupai izdevās ar plastikas un žestu palīdzību pastāstīt visu laiku slavenākā itāļa mīlas stāstu. Galvenajās lomās: Miroslavs Blakunovs un Jeļizaveta Petrova.

Svētdien, 9. martā uz Daugavpils teātra skatuves skatītājus gaida vēl viena izrāde, šoreiz tas būs uzvedums latgaliešu valodā pēc V. Šekspīra darbu motīviem „Sapnis vasaras naktī” („Vosorys saulgrīžu burvesteibys”). Režisors Viktors Jansons, lomās: Jānis Jarāns, Egīls Viļumovs, Andris Bulis un citi.

Jaukas brīvdienas!    


Написать комментарий