Eiropas Savienība ir gatava izmeklēt snaiperu slepkavības Kijevas centrā 1

foto: rusukrforum.com
foto: rusukrforum.com

ES domā veikt izmeklēšanu, lai vainīgie slepkavībās būtu atrasti un stātos tiesas priekšā. Eiropas Savienība uzstājas par ziņojumu izmeklēšanu par snaiperu slepkavībām Kijevā.

Par to paziņoja ES Augstās pārstāves ārlietās un drošības politikā Ketrīnas Eštones preses sekretāre Maija Kosjaniča.

„Mēs vēlamies, lai tiktu veikta vardarbības un slepkavību izmeklēšana. Mēs vēlamies, lai vainīgie stātos tiesas priekšā” – pateica viņa, atbildot uz žurnālista jautājumu par to, kāda ir ES attieksme pret faktu, ka snaiperus, kuri šāva uz cilvēkiem Maidanā, varētu nolīgt opozīcija, – ziņo rusukrforum.com.

Atgādināsim, ka 5. martā internetā parādījās Igaunijas ārlietu ministra Urmasa Paeta un ES Augstās pārstāves ārlietās un drošības politikā Ketrīnas Eštones telefona sarunas ieraksts, kurā tika apspriesti Ukrainas mediķu secinājumi, kuri veica Maidanā bojā gājušo sekcijas. Pēc Igaunijas ministra vārdiem „viss liecina par to, ka abās pusēs nogalinātos – policistus un cilvēkus laukumā nogalināja vieni un tie paši snaiperi”.

„Tagad kļūst saprotamāks, ka aiz snaiperiem stāv nevis Janukovičs, bet kāds no jaunās koalīcijas”, – teica Paets. „Interesanti. Tad ir jāveic izmeklēšana”, – atbildēja viņam Eštone.

Vēlāk Igaunija atzina ieraksta autentiskumu, paužot nožēlu par to, ka „šādas sarunas nonāk līdz tiem, kuriem tās nav jādzird”. Paets palūdza neizmantot viņa vārdus Ukrainas jaunās valdības diskretizācijai.


Написать комментарий

Kijevas centrā noslepkavoti snaiperi???