Janukovičs nāks klajā ar jaunu paziņojumu

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

No amata atstādinātais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs otrdien, 11.martā, plāno nākt klajā ar jaunu paziņojumu Krievijas pilsētā Rostovā pie Donas.

Janukoviča uzstāšanās plānota izstāžu centrā VertolEkspo, plkst. 13:00 pēc Maskavas laika, vēsta RIA Novosti.

Zālē, kur uzstāsies Janukovičs, tiks ielaisti vienīgi plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, uzrādot preses pārstāvju apliecības un izejot drošības pārbaudes, uzsver uzstāšanās organizatori.

Iepriekšējo reizi Janukovičs šajā pašā pilsētā uzstājās 28.februārī. Tā bija viņa pirmā parādīšanās sabiedrībā pēc tam, kad Ukrainas Augstākā rada viņu atstādināja no amata. Toreiz uzstāšanās laikā prezidents solīja organizēt referendumu, neprecizējot tā saturu, izklāstīja sīkāk par bēgšanu no Ukrainas, vienlaikus norādot, ka ir vienīgais likumīgais šīs valsts prezidents.

Jau ziņots, ka Ukrainā novembra beigās sākās politiskā krīze, kad vairāki tūkstoši cilvēku Kijevā sākuši protestus pret valdības lēmumu neturpināt eirointegrāciju, bet veidot ciešāku sadarbību ar Krieviju. Protesti pārauguši sadursmēs ar miliciju, februārī dažu dienu laikā gājuši bojā aptuveni 100 cilvēku, rezultātā Augstākā Rada atlaida prezidentu Viktoru Janukoviču, kurš radis patvērumu Krievijā un joprojām uzskata sevi par likumīgu prezidentu. Savukārt Krievijas parlaments atļāva ievest savas armijas daļas Ukrainas autonomajā republikā Krimā.

Sestdienas vakarā Ukrainas Ārlietu ministrija vērsusies pie NATO ar lūgumu izmantot visas iespējas, lai palīdzētu Ukrainai aizsargāt tās teritoriālo suverenitāti. Tikmēr Krievijas prezidents vēl nav pieņēmis lēmumu par bruņotu intervenci kaimiņvalstī.


Написать комментарий