Daļa sniega tīrīšanas darbos ietaupīto līdzekļu tiks izmantota atkritumu vākšanai no Daugavpils ielām 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

3.martā preses konferences gaitā Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka sakarā ar siltu ziemu šogad, veicot pilsētas sanitāro tīrīšanu, izdevies ietaupīt aptuveni 250 tūkst. eiro.

Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” (KSP) vides aizsardzības speciāliste Tatjana Livčāne paskaidroja portālam Gorod.lv, ka finansējums pilsētas tīrīšanai ziemas laikā tiek iedalīts visam gadam un nosacīti sadalīts divām ziemām – gada sākumā un gada nogalē. Sakarā ar to, ka pērnā gada sākumā ziemīgi laikapstākļi saglabājās līdz aprīlim, bija nepieciešami papildlīdzekļi. Tos iedalīja arī tīrīšanas darbiem pērnā gada beigās – novembrī un decembrī.

Šā gada janvārī un februārī uz sniega tīrīšanas izdevās ietaupīt līdz 17%, minētie līdzekļi tiks novirzīti tīrīšanas darbiem šā gada otrajā ziemā. Taču daļa līdzekļu tiks izmantota atkritumu izvešanai no pilsētas ielām.

Tatjana Livčāne pastāstīja, ka Daugavpilī pēdējā laikā pilsētnieki, dodoties uz darbu, atkritumus atstāj nevis atkritumu konteineros, bet pilsētas ielās uzstādītajās atkritumu urnās, sakarā ar ko, neskatoties uz to, ka sētnieki ielas tīra 4 reizes nedēļā (izņemot otrdienu, ceturtdienu un svētdienu), atkritumu urnas bieži vien ir pilnas.

„Visiem zināms, ka Daugavpils vienmēr bijusi tīra pilsēta, bet daudzu pilsētnieku kultūra nav nepieciešamajā līmenī. Mēs cenšamies saglabāt tīras pilsētas tēlu un aicinām pilsētniekus būt kulturāliem, jo kartona kafijas glāzi nav gūti izmest urnā, nevis atstāt blakus”, atzīmēja T.Livčāne.

Iepriekšējos gados pilsētā tika uzstādītas papildus atkritumu urnas (pērnā gadā – parkos un skvēros), šogad tās plāno uzstādīt autobusu un, iespējams, tramvaju pieturās. Tāpat šogad tiks turpināts darbs pie stihisko izgāztuvju likvidēšanas, bet aprīlī notiks tradicionālā talka, kuru šogad Daugavpilī plānots organizēt nedēļas laikā.

KSP, organizējot pilsētas sanitāro darbu, jau sākusi strādāt vasaras režīmā, tomēr naktīs turpina dežurēt, jo gaisa temperatūra svārstās un ielas varētu apledot.

Pilsētas vizuālais izskats šogad nebūs sliktāks, nekā iepriekšējos gados, atzīmēja T.Livčāne.
 


Написать комментарий

tas nav sētnieku pienākums??? Ielas labāk varēja paremontēt, nevis par gružu vākšanu naudu šķiest!

Ja ,būtu bijusi ar sniegu bagāta ziema ,neviens mēslus arā nevestu.

Написать комментарий