Daugavpils mākslas centrs prezentēja sevi un Marka Rotko mākslu lielajā gadatirgū Londonā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, četru dienu laikā Londonā norisinājās lielais mākslas darbu gadatirgus „Art Fairs London”.

Tajā piedalījās vairāk nekā 300 muzeji, galerijas un mākslas centri, tostarp Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs.

Mākslas centra vadītāja vietnieks Māris Čačka pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Daugavpils šajā pasākumā bija pārstāvēta ar atsevišķu stendu, kas atradās blakus vadošo Londonas galeriju stendiem. Zīmīgi, ka blakus mūsu mākslas centra stendam atradās slavenās Londonas mākslas galerijas stends, šajā galerijā vairāk nekā pirms pusgadsimta tika atklāta pirmā Marka Rotko personālizstāde.

Mūsu pilsētu atbalstīja arī mākslinieka ģimene: mūsu mākslas centra prezentāciju apmeklēja M.Rotko meita Keita, kura ieradās no Ņujorkas. Pēc M.Čačkas vārdiem, viņas klātbūtne ļoti ieinteresēja mākslas zinātniekus, māksliniekus un masu mediju pārstāvjus.

Pēc mākslas centra vadītāja vietnieka domām, dalība šāda veida mākslas darbu gadatirgū dod iespēju prezentēt sevi un nodibināt jaunus sakarus. Četru dienu laikā Daugavpils stendu aktīvi apmeklēja daudzi interesenti, tajā skaitā Lielbritānijas vēstniecības kultūras atašejs, bijušais šis valsts vēstnieks Latvijā, daudzi latvieši, kuri tagad dzīvo Lielbritānijā. Pēc M.Čačkas vārdiem, daudzi no viņiem piedāvāja savu palīdzību.

Bez šaubām, dalība šajā mākslas darbu gadatirgū ir nozīmīgs notikums mūsu mākslas centra darbībā, kas palielinās tā apmeklētāju skaitu.
Dalību šajā pasākumā atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds, kurš iedalīja Daugavpils Marka Rotko mākslas centram 680 eiro viena darbinieka braucienam uz Londonu. Lielbritānijas galvaspilsētu apmeklēja divi mākslas centra darbinieki – Farida Zaletilo un Māris Čačka. Daļu 6 dienu braucienam nepieciešamās summas iedalīja fonds, bet aptuveni 2 tūkst. eiro šim mērķim bija paredzēti Marka Rotko mākslas centra budžetā. Tāpat mūsu mākslas centru atbalstīja draugi no Lielbritānijas.


Написать комментарий