Timošenko slēpa naudu Lielbritānijā

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

85 banku konti desmitu miljonu dolāru apmērā piederēja bijušajai Ukrainas premjerministrei un viņas ģimenes locekļiem.

Londonas juridiskā firma Lawrence Graham pabeidza izmeklēšanu 200 milj. dolāru meklēšanas lietā, kuru iztrūkums konstatēts Ukrainas budžetā. Ārzemju speciālistus nolīga Viktora Janukoviča laikos. Angļu uzdevums bija atrast, kurs Timošenko un viņas priekšgājējs premjerministra amatā Pāvels Lazarenko ir noslēpuši šādu naudas summu. Nauda pazuda jau pagājušā gadsimta 90. gados. Tad Lazarenko vadīja valdību, bet Timošenko vadīja kompāniju Ukrainas Vienotās enerģētiskās sistēmas. Tieši šī struktūra ieguva Krievijas gāzes importa monopoltiesības.

Izmeklēšanas gaitā juristi pārbaudīja gandrīz 300 aizdomīgu bankas kontu 26 valstīs. Izrādījās, ka tikai Lielbritānijas bankās Timošenko un viņas radinieki ir atvēruši 85 lielus ieguldījumu kontus. Netīrā Ukrainas izcelsmes nauda tāpat atradās Šveices un ASV bankās. Šobrīd saskaņā ar Lawrence Graham atskaiti vairākums šo kontu ir slēgti, – ziņo ruconnect.co.uk.

Timošenko advokāts Sergejs Vlasenko nosauca izmeklēšanas rezultātus par falsifikāciju. Pēc viņa vārdiem Jūlijai Timošenko nebija nekādu finanšu darījumu kopš 1997. gada, kad viņa uzsāka savu politisko karjeru.

Runājot par bijušo Ukrainas premjerministru Pāvelu Lazarenko, viņš izcieš cietumsodu Kalifornijas cietumā. Amerikas tiesa piesprieda viņam 8 gadus cietumsoda par naudas atmazgāšanu, zagšanu un valsts līdzekļu slēpšanu. Tiesas procesa laikā prokurore Marta Boerša paziņoja, ka viņam ir pierādījumi par Jūlijas Timošenko kompāniju līdzdalību noziedzīgā kapitālu pārskaitīšanas shēmā uz Lazarenko kontiem. Bet šāds pagrieziens neinteresēja ASV justīciju.    


Написать комментарий