Apple papildina iOS7 operētājsistēmu viedtālruņiem un planšetdatoriem

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Apple, sākot no 10.marta, piedāvā lejupielādēt pirmo lielo atjaunināšanas pakotni operētājsistēmai iOS 7, ar kuru darbojas amerikāņu uzņēmuma ražotie iPhone viedtālruņi un iPad planšetdatori.

Ar programmu papildinājumiem tiek labotas vairākas kļūmes un uzlabota funkcionalitāte attiecībā uz pirkstu nospiedumu sensoru, kameru un balss asistenti Siri.

Pēc viedtālruņa iPhone 5S laišanas tirgū 2013.gadā tā lietotājiem nereti «neklausīja» atbloķēšanas funkcija TouchID, kurai ne vienmēr izdevās atpazīt tālruņa īpašnieka pirksta nospiedumu, lai atbloķētu tālruni. Uzņēmums norādījis, ka iOS 7.1 nu tikusi uzlabota TouchID funkcijas precizitāte.

Veidojot atjaunināšanas pakotni, ņemtas vērā arī sūdzības, ka vairākas lietojumprogrammas, informātikas žargonā runājot, avarējušas un likušas ierīcēm izslēgties un ieslēgties bez redzama pamata.

New York Times ziņo, ka Apple ar iOS 7.1 vienkāršojis piekļuvi balss asistentei Siri. Turklāt šai funkcijai pievienotas vairākas jaunas valodas, starp kurām gan nav latviešu valodas.

Būtisks papildinājums ir programmas atjauninājums iPhone 5S kamerām, kas ļaus funkcijai ar nosaukumu High-Dynamic Range (HDR) ieslēgties automātiski un šādi uzlabot uzņemtā attēla kvalitāti.


Написать комментарий