Daugavpils skolēnus apdraud „guļošā policista” trūkums un sabiedriskais transports

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcijā griezās Saskaņas pamatskolas skolēnu noraizējušies vecāki sakarā ar to, ka no pirmdienas, 10.marta, no skolas tuvumā esošā ceļa noņemts tā saucamais „guļošais policists”, kura dēļ, kā zināms, autotransporta līdzekļu vadītājiem jāsamazina ātrums.

Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” Tehniskās nodaļas vadītājs Igors Prelatovs pastāstīja mūsu portālam, ka „guļošā policista” noņemšana esot saistīta ar remontdarbiem, kuri tiek veikti Daugavas ielas rekonstrukcijas ietvaros. Sakarā ar rekonstrukciju esot notikušas izmaiņas satiksmē.

Piemēram, līdz 15.aprīlim ir slēgta satiksme Cietokšņa ielā, to var apbraukt pa Vienības, Kandavas, Parādes, Saules un Teātra ielu. Tagad garām skolai brauc sabiedriskais transports, bet saskaņā ar esošajiem noteikumiem, tā braukšanas maršrutā nedrīkst uzstādīt ātruma samazināšanas elementus, jo straujas bremzēšanas dēļ pasažieri varētu tikt traumēti.

Pēc I.Prelatova vārdiem, „guļošais policists” pie Saskaņas pamatskolas tika noņemts līdz vasaras beigām. Lai pasargātu skolēnus, viņu vecākus, skolotājus un citus gājējus, šajā ceļa posmā uzstādīta ātruma samazināšanas zīme un horizontālais apzīmējums.

Tomēr daži autotransporta līdzekļu vadītāji neievēro ceļu satiksmes noteikumus, traucoties gar skolu lielā ātrumā un ignorējot uzstādīto ceļa zīmi.

Daugavpils pilsētas domes Transporta komisijas priekšsēdētājs un Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe paskaidroja portālam Gorod.lv, ka skolēnu drošības jautājums esot skolu prerogatīva un kā piemēru minēja J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāziju.

„Šī skola minēto jautājumu atrisināja ļoti vienkārši: bīstamajā ceļa posmā no rīta dežurē skolas darbinieks, kurs seko tam, lai bērni droši šķērsotu ceļu.

Mēs aprunāsimies ar Ceļu policiju, lai tās patruļa varētu kontrolēt situāciju gājēju pārejā pie skolas”, paskaidroja P.Dzalbe.

Jāatzīmē, ka Lietuvā, netālu no mums esošajos Zarasos, visās centrālajās ielās uzstādīti „guļošie policisti”, neskatoties uz to, ka pilsētā aktīvi kursē sabiedriskais transports.
 


Написать комментарий