Polijas premjerministrs: ES sankcijas pret Krieviju var sākties 17. martā

foto: biznes.interia.pl
foto: biznes.interia.pl

Polijas premjerministrs Donalds Tusks šodien preses konferencē izteicies, ka Eiropas Savienība (ES) sankcijas pret Krieviju sāks no nākošās pirmdienas, 17. marta, vēsta Itartass.

Visi lēmumi šajā jautājumā jau ir pieņemti. "Ja runājam par ES pieņemtajiem lēmumiem un to realizāciju, tad visu vienošanos, kas tika noslēgtas nesen Briseles tikšanās laikā, realizācija  un sankcijas sāksies 17. martā," uzsvēra Tusks.

Iepriekš Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss paziņoja, ka ES sankcijas pret Krieviju tiks īstenotas jau šonedēļ.

"Krimas referendums nav likumīgs, mēs nevaram pieļaut ko līdzīgu, jo tas destabilizē stāvokli Ukrainā.Sankcijas tiks ievestas vīzu izsniegšanā Krievijas un Ukrainas pārstāvjiem," izteicās Fabiuss. 

Fabiuss žurnālistiem norādījis, ka plānotais 16.marta referendums Krimā nevar tikt uzskatīts par likumīgu, tāpat politiķis norādījis, ka faktiska Krimas okupācija no Krievijas puses ir nepieļaujama.

Jau ziņots, ka  ES padome 6. martā pieņēma kopīgu paziņojumu, kurā norādīja, ka lēmums par referendumu, lai atdalītu Krimu no Ukrainas, ir nelikumīgs, un vienojās par trīs posmu soļiem, ja situācija Ukrainā tuvākajā laikā neuzlabosies.

Ja dažu nākamo dienu laikā neuzlabosies situācija, nākamais solis būs ieceļošanas ES liegums Krievijas amatpersonām, finanšu līdzekļu iesaldēšana un ES-Krievijas samita atcelšana.

Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons apstiprinājis, ka Lielbritānija būtu gatava sankcijām.

Jau vēstīts, ka Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādījis, ka ASV piedāvātie konflikta risinājumi nav pieņemami. Savukārt ASV valsts sekretārs Kerijs norādījis, ka tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu nenotiks līdz Maskava būs gatava apspriest ASV piedāvājumus krīzes risināšanai Ukrainā.


Написать комментарий