Vairākums portāla Gorod.lv neuzskata Kijevas varu par leģitīmu un atbalsta Krimas pievienošanos Krievijai 1

foto: ria.ru
foto: ria.ru

Portāla Gorod.lv veiktās aptaujas parādīja, ka lasītāju vairākums, precīzāk 75% (298) uzmanīgi seko situācijai Ukrainā. Turklāt 19% (76) atzina, ka par notiekošo lielākajā pēc teritorijas Eiropas valstī zina virspusēji, atzīmējot aptaujā variantu „mazliet”, un tikai 4% (19 cilvēki) respondentu neinteresējas par procesiem, kuri viņus neskar.

Turklāt citas aptaujas rezultāti, kuras mērķis bija noskaidrot portāla Gorod.lv lasītāju viedokli par to, vai var nosaukt varu Kijevā par leģitīmu, liecina par to, ka vairākums jeb 81% (301) aptaujāto nevar atzīt jauno varu un sauc to par bruņotu apvērsumu. Pa 4% aptaujāto (15 – 16 cilvēkiem) bija grūti atbildēt uz šo sarežģīto jautājumu, kuri izvēlējās variantus „nezinu” vai „man vienalga”. Savukārt 10% (39 cilvēki) ir pilnībā pārliecināti par jaunās Ukrainas valdības tiesiskumu.

Izsakot savu viedokli par Krimas nākotni, lielākā mūsu lasītāju daļa jeb 57% (224) atzīmēja, ka saskata Krimu Krievijas sastāvā. Tomēr vēl 17% (70) aptaujāto ir pārliecināti, ka Krimai ir jākļūst par autonomiju. Tai pašā laikā 13% (52) domā, ka Krimai jāpaliek vienotās Ukrainas sastāvā.
Kopumā 10% respondentu nesāka domāt, kāds variants ir labāks Krimas un Ukrainas iedzīvotājiem, tādēļ izvēlējās atbilžu variantus „nezinu” vai „man vienalga”.

Atzīmēsim, ka aptaujas komentāros tāpat izskanēja viedoklis par to, ka savu likteni Krimas iedzīvotājiem jālemj pašiem.

Interesanti, ka kompānijas GfK veiktajā aptaujā tika noskaidrots, ka Latvijas iedzīvotāju trešdaļa uzskata par pamatotu Krievijas karaspēka izvietošanu Ukrainā, turklāt nelatvieši atbalsta šo Krievijas soli vairāk nekā pārējie iedzīvotāji.   


Написать комментарий

Pēc Jūsu domām, vai jaunā valdība Kijevā ir leģitīmā?

54% (112)
Nē, tas ir bruņots apversums
30% (62)
Nezinu
13% (27)
Man vienalga

Lasīt tālāk: http://lat.gorod.lv/#ixzz2vluvmNgt