J.Dukšinskis netika atkārtoti ievēlēts „Attīstības” partijas priekšsēdētāja amatā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 11.martā, notika partijas „Attīstība” atskaišu un vēlēšanu sapulce, kurā piedalījās 103 partijas dibinātājs.

Sapulces gaitā partijas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis atskaitījās par paveikto gan partijas priekšsēdētāja, gan Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka amatā. Viņš atzīmēja, ka divi partijas deputāti nevar pildīt vēlētājiem dotos solījumus, jo viņu pārraudzībā atrodas noteiktas darbības jomas. Tāpat J.Dukšinskis atzīmēja, ka nevar atbildēt par citiem deputātiem un viņu darbībām. Tika apspriests jautājums par gaidāmajām EP un Saeimas vēlēšanām. Daudz uzmanības tika veltītas Saeimas vēlēšanām, tika apspriests, ar kādu partiju varētu apvienoties.

Debašu laikā partijas priekšsēdētājam tika izteiktas vairākas pretenzijas. Partijas biedri norādīja, ka J.Dukšinskis neesot pietiekami aktīvs, neaizstāv vēlētāju intereses, atbalsta neefektīvu darba grupu izveidošanu, kurās darbojas neprofesionāļi un minēto darba grupu darbības rezultāti neesot objektīvi un loģiski. Tāpat tika atzīmēts, ka „Attīstības” partijas priekšsēdētājs nerūpējas par partijas tēlu, esot zaudēta atgriezeniska saikne ar partijas biedriem, sakarā ar ko partijas vadības darbu atzina par apmierinošu.

Rezultātā tika pieņemts lēmums balsot par jauna partijas priekšsēdētāja iecelšanu. Šoreiz balsošanai tika izvirzīti 4 kandidāti: Jānis Dukšinskis, Ivars Šķinčs, Andrejs Isakovs un Oskars Juhņevičs. Tika ierosināta arī Ritas Strodes kandidatūra, bet viņa atsauca savu kandidatūru, to pašu izdarīja O.Juhņevičs un A.Isakovs, savu lēmumu motivējot ar aizņemtību un pieredzes trūkumu. Savukārt I.Šķinčs norādīja: „Man izvēles nav. Jābūt alternatīvām vēlēšanām, tādēļ es savu kandidatūru neatsaucu”.

Par J.Dukšinskis nobalsoja 20 cilvēki, pret – 76, savukārt 5 biļeteni tika atzīti par nederīgiem. Rezultātā partijas priekšsēdētāja amatā iecēla Ivaru Šķinču.
 


Написать комментарий