Kūlas dedzināšanas sezona turpinās: nodegusi māja un 2 šķūņi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11.marta plkst.6:30 līdz 12.marta plkst.6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji glābēji likvidēja vairākus kūlas ugunsgrēkus, kuru rezultātā nodega māja un divi šķūņi, portālam Gorod.lv paziņoja VUGD sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Šembele.

Viens no lielākajiem kūlas ugunsgrēkiem tika dzēsts Daugavpils novadā Grīvas lidlaukā (25 hektāri), cits – Daugavpils novada Kalkūnes pagastā (7 hektāri), kā arī Daugavpilī Lielajā ielā (9 hektāri).

Lieli kūlas ugunsgrēki tika dzēsti arī Viļānu novada Sokolku pagastā – 17 hektāri; Riebiņu novada Riebiņu pagastā – 15 hektāri; Rēzeknes novada Sakstagala pagastā – 9 hektāri; Ludzas novada Isnaudas pagastā – 8 hektāri; Jēkabpilī Madonas ielā un Ā.Elksnes ielā – 6 hektāri; Zilupes novada Zaļesjes pagastā – 6 hektāri.

Saskaņā ar VUGD informāciju, vakar Aglonas novada Kastuļinas pagastā, iespējams, tieši kūlas dedzināšanas rezultātā nodega apdzīvota dzīvojamā māja un saimniecības ēka, kas dega 100m2 platībā. Uguns liesmas bija arī aizgājušas līdz mežam, kas dega pushektāra platībā.
Līvānos, Meža ielā, kūlas dedzināšanas rezultātā nodega šķūnis, kurā atradās malka un kokmateriāli. Šķūņa degšanas platība bija 80m2 platībā. Blakus šķūnim arī atradās dzīvojamā māja, kuru ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās pasargāt no liesmām. Sausās zāles degšanas platība bija 300m2.

Savukārt Daugavpils novada Demenes pagastā tika reģistrēti divi šāda veida ugunsgrēki. Vienā no tiem dega sausā zāle 35 hektāru platībā, celtniecības vagoniņš 3m2 platībā un divas dārza mājas 20m2 platībā. No liesmām ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās izglābt neapsaimniekotu ēku, kuru liesmas skāra tikai 1m2 platībā. Savukārt otrā gadījumā dega sausā zāle 5000m2 platībā un šķūnis 4m2 platībā.

Rēzeknes novada Vērēmu pagastā pērnā gada zāle dega 19 hektāru platībā un nodega arī dārza mājiņa 16m2 platībā.

Kā ziņots, šajā laikā plaši mežu ugunsgrēki visbiežāk izceļas tieši kūlas dedzināšanas rezultātā. Rēzeknes novada Sakstagala pagastā sausā zāle dega 2 hektāru platībā, bet mežs 10 hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 171 izsaukumu. Kopumā dzēsts 141 ugunsgrēks, tajā skaitā 104 kūlas ugunsgrēki, veikti 18 glābšanas darbi, bija arī 12 maldinoši izsaukumi.


Написать комментарий